Ο Κύπριος που γύρισε την Ευρώπη με μοτοσικλέτα επέστρεψε - «Σπίτι μου ο δρόμος» (Φώτος & Βίντεο)

Ο Κύπριος που γύρισε την Ευρώπη με μοτοσικλέτα επέστρεψε - «Σπίτι μου ο δρόμος» (Φώτος & Βίντεο)

Ο Κύπριος «Τσε» μιλά στο Newsbomb για το μοναδικό του ταξίδι σε 48 χώρες

Άντρη Θρασυβούλου

Πάντοτε θαύμαζα τους ανθρώπους που ΔΕΝ είναι followers. Αυτούς που χαράσσουν τη δική τους πορεία, χωρίς να ακολουθούν νόρμες, που αποτινάσσουν κοινωνικές ετικέτες. Αυτούς που κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουν, όσο κι αν οι υπόλοιποι το θεωρούν παράλογο γιατί δεν ταιριάζει σ' αυτό που τους «εκπαίδευσαν» να πράττουν.

Ο Κωνσταντίνος Κουσιαππής είναι ένας απ' αυτούς τους free - minded ανθρώπους. Την προηγούμενη φορά που έγραψα γι' αυτόν, τον παρομοίασα με τον θρύλο της Κουβανικής Επανάστασης, Τσε Γκεβάρα, όχι μόνο λόγω εξωτερικής εμφάνισης αλλά και για το επαναστικό του πνεύμα. Ισχύει. 

kentriki

«Το σπίτι μου είναι ο δρόμος», λέει χαρακτηριστικά.

33 μήνες διήρκεσε το ταξίδι του. Τον Απρίλιο του 2016 ξεκινά το Ridegaia. Με τη μοτοσικλέτα του επισκέφθηκε συνολικά 48 χώρες της Ευρώπης. Έμενε σε πανδοχεία, άλλες φορές σε αντίσκηνο και έζησε μοναδικές εμπειρίες ζωής.

Iσλανδία

ri

Γαλλία

fan

Ισπανία

Ισπανια copy

 

Την Τρίτη επέστρεψε στην Κύπρο και μας έδωσε ραντεβού στη πλατεία Φανερωμένης στη παλιά Λευκωσία για ένα γρήγορο καφεδάκι της... παρηγοριάς.

8

O Kωνσταντίνος με τους γονείς του

4

Η μητέρα του, Βασούλα, όπως μας ανέφερε νιώθει περήφανη για τον Κωνσταντίνο γιατί πέτυχε τον στόχο του. Οι γονείς του ήταν στο πλευρό του έστω κι από μακριά. Η μεγαλύτερη έγνοια της μάνας ήταν φυσικά η ασφάλεια του. 

Στο βίντεο που ακολουθεί, μας μιλά για το ταξίδι ζωής του:

 

Πάρτε μια γεύση από τα ταξίδια του Κωνσταντίνου: