Παραδέχεται ο Τζιωνής τη διάπραξη του διπλού φονικού στο Στρόβολο

Παραδέχεται ο Τζιωνής τη διάπραξη του διπλού φονικού στο Στρόβολο

Φέρεται επίσης να ζητά επιείκεια

Τη διάπραξη της στυγερής δολοφονίας του ζεύγους Χατζηγεωργίου, στο Στρόβολο, φέρεται να παραδέχεται σε κατάθεση που έδωσε στους ανακριτές, ο κατηγορούμενος Λοίζος Τζιωνής, στην οποία φέρεται επίσης να ζητά την επιείκεια του δικαστηρίου για ό,τι έκανε.

Η κατάθεση του κατηγορούμενου αναγνώστηκε σήμερα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας από τον μάρτυρα κατηγορίας και εκ των ανακριτών της υπόθεσης, Λοχία του ΤΑΕ Λευκωσίας Σάββα Σιαμούτη. Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δικαστηρίου βρισκόταν σήμερα και η αδελφή του Γιώργου Χατζηγεωργίου, Ελένη.

Στην κατάθεση του, ο Τζιωνής φέρεται να αναφέρει ότι στην οικία των θυμάτων στην οδό Ζαλλόγου στον Στρόβολο είχε μεταβεί μαζί με τον Μάριο Χατζηξενοφώντος, επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση, με στόχο να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο που γνώριζε ότι υπήρχε στο σπίτι και στο οποίο πίστευε ότι υπήρχαν μέσα λεφτά και χρυσαφικά.

Διαβάστε επίσης: Πίσω στον τόπο του εγκλήματος οι κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος υποστηρίζει, όταν είχε μεταβεί για να τοποθετήσει σίτες (δίχτυα για κουνούπια) στα παράθυρα του σπιτιού του φονευθέντος ζεύγους, ο Χατζηγεωργίου του είχε ζητήσει να βάλει κάποιες βίδες ενίσχυσης του χρηματοκιβωτίου, το οποίο βρισκόταν στον πάνω όροφο του σπιτιού, μέσα σε ένα ερμάρι.

Κατά τον ισχυρισμό του, είχαν σχεδιάσει να ληστέψουν το σπίτι των θυμάτων μαζί με τον Μάριο Χατζηξενοφώντος για να εξοφλήσουν τα χρέη τους, λέγοντας ότι ο ίδιος χρωστούσε συνολικά €6000 σε πάρα πολλά πρόσωπα, τα οποία τον πίεζαν να τους επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν δανείσει.

Στην κατάθεση του, αναφέρει ότι στις 18/4/2018, τη νύχτα δηλαδή του φόνου, συναντήθηκε με τον Μάριο Χατζηξενοφώντος, τον Λευτέρη Σολωμού και τη Σάρα Σιάμς στο δωμάτιό του στο σπίτι του παππού του για να καταστρώσουν το σχέδιο της ληστείας.

Είπε ότι ο ίδιος είχε σχεδιάσει το σπίτι και το χώρο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο και πως είχαν κάνει χρήση κοκαΐνης.

Όπως αναφέρει, στο σπίτι στην οδό Ζαλόγου είχαν μεταβεί με το αυτοκίνητο του παππού του, παίρνοντας μαζί του ένα σπαθί τύπου σαμουράι και ένα δίκοπο μαχαίρι, τα οποία, όπως είπε, ακόνιζε συχνά γιατί φοβόταν μην μπει κανένας στο σπίτι του. Αναφέρει, επίσης, ότι μαζί τους πήραν και τον σκύλο του τον οποίο άφησαν μέσα στο αυτοκίνητο.

Ισχυρίζεται ακόμη ότι κατά την αναχώρηση τους για το σπίτι του ζεύγους, τους ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο και πως ο Σολωμού και η Σιάμς παρέμειναν στο σπίτι του παππού του, περιμένοντας να τους πάρει τηλέφωνο.

Στην κατάθεση του, ο Τζιωνής υποστηρίζει ότι ο Χατζηξενοφώντος τον πίεζε «για να τελειώνουμε τη δουλειά γλήορα γιατί ο μάστρος του επίεζε τον τζαι ήθελε τα λεφτά τζείνη τη νύχτα».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

«Τώρα που σας τα είπε εξελάφρωσα τζαι ήδη νοιώθω καλύτερα. Ζητώ συγνώμη για ό,τι έκαμα, τζαι ζητώ να δείξει επιείκεια το δικαστήριο», καταλήγει στην κατάθεση του ο Τζιωνής

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίζεται στις 6 και 8 Φεβρουαρίου στις 9 το πρωί.

Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει μη παραδοχή και στις επτά συνολικά κατηγορίες, που αντιμετωπίζουν και που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ