Λευκωσία: Η φονική πυρκαγιά και η ασφάλεια των 262 χιλιάδων ευρώ - Ο ρόλος των τριών

Λευκωσία: Η φονική πυρκαγιά και η ασφάλεια των 262 χιλιάδων ευρώ - Ο ρόλος των τριών

Τι λέχθηκε στο Δικαστήριο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Για το ποσό των 262 χιλιάδων ευρώ ήταν ασφαλισμένο το καφεστιατόριο -μπαράκι στο οποίο έχασε τη ζωή της μια γυναίκα τα χαράματα της Πέμπτης στη Λευκωσία. Οι τέσσερεις ύποπτοι ηλικίας 45 ετών ιδιοκτήτης του καφεστιατορίου, 33χρονος Σύρος φερόμενο ως το πρόσωπο που τοποθέτησε τη φωτιά, 28χρονος ο οποίος φέρεται να οδηγούσε τη μοτοσικλέτα που θεάθηκε στη σκηνή και 21χρονος που φέρεται να έδωσε καταφύγιο στον καταζητούμενο τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Στο Δικαστήριο κατατέθηκε από την Αστυνομία ότι ο ιδιοκτήτης ο οπιοίος φέρεται ως το πρόσωπο που ήθελε τον εμπρησμο του καφεστιστορίου διαβεβαίωσε τον 33χρονο Σύρο ο οποίος με βάση τη μαρτυρία τοποθέτησε τη φωτιά ότι δεν υπήρχαν ένοικοι τα ξημερώματα της Πέμπτης στο καμένο υποστατικό.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Στην κατάθεση ο 33χρονος Σύρος ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης, σύμφωνα με τη μαρτυρία στο Δικαστήριο «έδωσε» στην Αστυνομία τόσο τον ιδιοκτήτη, όσο και τον 28χρονο που φέρεται να οδηγούσε τη μοτοσικλέτα. Με βάση τους ισχυρισμούς του Σύρου, πήρε ένα μπιτόνι με βενζίνη και τοποθέτησε τη φωτιά, αφού όπως ισχυρίστηκε ο ιδιοκτήτης τού είπε ότι θα του έδινε χρήματα.

Διαβάστε επίσης: Φονική πυρκαγιά: Άλλοι δύο με χειροπέδες - Τι ψάχνουν οι ανακριτέςΦονική πυρκαγιά: Άλλοι δύο με χειροπέδες - Τι ψάχνουν οι ανακριτές

Από την άλλη, ο ιδιοκτήτης και ο οδηγός της μοτοσικλέτας αρνούνται όσα τους καταλόγισε ο Σύρος. Η Αστυνομία κατυά τη διάρκεια των ερευνών προέβη σε έρευνες επτά υποστατικών, ενώ ζητήθηκε η άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων των υπόπτων. Παράλληλα, ελέγχονται τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για να ελεγχθει η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες.

Τον αφήνουν ελεύθερο
Σε σχέση με τον τέταρτο ύποπτο ηλικίας 21 ετών αναμένεται εντός της ημέρας να αφεθεί ελεύθερος αφού δεν φαίνεται να συνδέεται με την υπόθεση.