Αγοραπωλησία βρέφους: Σε δίκη και Κεντρικές η 47χρονη

Αγοραπωλησία βρέφους: Σε δίκη και Κεντρικές η 47χρονη

Αναζητείται το ζεύγος ανδρών

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Σε δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που θα συνέλθει στη Λευκωσία στις 27 Φεβρουαρίου 2019 παραπέμφθηκε η 47χρονη από τις Φιλιππίνες που συνελήφθη ως ύποπτη για την αγοραπωλησία βρέφους σε ζεύγος Ελληνοκύπριου και Τούρκου.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο η Φιλιππινέζα άκουσε τις κατηγορίες που την βαραίνουν στις οποίες όμως δεν απάντησε και το μαρτυρικό υλικό κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας το οποίο αποφάνθηκε την παραπομπή της στο Δικαστήριο.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Για την υπόθεση η Αστυνομία εξέδωσε ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ζεύγους ανδρών που με βάση πληροφορίες βρίσκονται στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης: Αγοραπωλησία βρέφους: Ξανά στο Δικαστήριο η μεσάζουσα - Όλες οι εξελίξεις

Η κατηγορούμενη πλέον θεωρείται ως η μεσάζουσα για τη διάπραξη της υπό διερεύνηση απάτης.

Εξάλλου, το Γραφείο Ευημερίας δεν έμεινε με «σταυρωμένα χέρια» και κίνησε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση της γονικής μέριμνας του βρέφους. Με βάση τη μαρτυρία, η Φιλιππινέζα γνώριζε την βιολογική μητέρα του βρέφους στις Φιλιππίνες και την έπεισε με το… αζημίωτο βέβαια να παραδώσει το βρέφος στο ζεύγος ανδρών. Παράλληλα, πληροφορίες έφεραν τη βιολογική μητέρα να λάμβανε 250 ευρώ μηνιαίως για τις ανάγκες του βρέφους προτού το παραδώσει. Συνολικά, η βιολογική μητέρα έλαβε τους τελευταίους μήνες 1500 ευρώ.