Γρίπη Α': Πόσα παιδιά νοσηλεύονται στο Μακάρειο - Η κατάσταση μέχρι στιγμής

Γρίπη Α': Πόσα παιδιά νοσηλεύονται στο Μακάρειο - Η κατάσταση μέχρι στιγμής

Δύο παιδιά στην Εντατική - Τι αναφέρει στο Newsbomb ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής

Της Άντρης Θρασυβούλου

Στην Εντατική του Μακάρειου Νοσοκομείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται το δυομισι χρονών κοριτσάκι το οποίο έχει διαγνωσθεί με Γρίπη Α'. Όπως πληροφορούμαστε, αν και το παιδί δεν είναι διασωληνωμένο, η κατάσταση του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb, ο Διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου νοσοκομείου, Δρ Αβραάμ Ηλία, ακόμη ένα 5χρονο παιδί νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου με εκτεταμένη πνευμονία ωστόσο το περιστατικό δεν αφορά Γρίπη Α'.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται στο Μακάρειο με Γρίπη Α', συνολικά 7 παιδιά εκ των οποίων ένα βρέφος 8 μηνών το οποίο αναμένεται να λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γρίπη Α': Στην Εντατική του Μακάρειου 2,5 ετών κοριτσάκι - Τέσσερις συνολικά θάνατοι

Σε ερώτηση μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτήριο και την επάρκεια των κλινών, ο γιατρός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο Μακάρειο.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιμετώπιση της γρίπης περιλαμβάνει μέτρα προσωπικής υγιεινής που θα πρέπει να εφαρμόζονται από όλο τον πληθυσμό και κυρίως για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (βρέφη, παιδιά, χρόνιοι πάσχοντες, εγκυμονούσες, κτλ) και είναι:

- Να φροντίζουμε για τον καλό αερισμό των χώρων όπου ζούμε.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

- Όταν ένα άτομο βήχει ή φταρνίζεται να χρησιμοποιεί χάρτινο μαντηλάκι το οποίο να βάζει μπροστά στο πρόσωπο του και το οποίο αμέσως μετά πετάει στα σκουπίδια και πλένει τα χέρια του.

- Να πλένουμε καλά και συχνά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπο με ακάθαρτα χέρια.

- Να αποφεύγουμε τη στενή επαφή (πρόσωπο με πρόσωπο) με άτομο που παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού.

- Το παιδί ή μέλος του προσωπικού που παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού δεν πρέπει να πάει στο σχολείο μέχρι την υποχώρηση των συμπτωμάτων και να ακολουθεί τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού του.

- Υγιεινή Διατροφή (φρούτα και λαχανικά) και άσκηση.