Φάκελος εφεδρεία: Δαιδαλώδης έρευνα από το ΥΠΑΜ - Οι επόμενες κινήσεις

Φάκελος εφεδρεία: Δαιδαλώδης έρευνα από το ΥΠΑΜ - Οι επόμενες κινήσεις

Η έκθεση του Αρχηγού κρίνει τις εξελίξεις μετά το σάλο

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Πολλά χρόνια… πίσω πάει η έρευνα για την άρνηση πολιτών να παρουσιάζονται έφεδροι. Πληροφορίες του Νewsbomb αναφέρουν ότι με οδηγίες του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη θα γίνουν έρευνες ώστε να κληθούν και να παρουσιαστούν στην εφεδρεία ακόμα και πολίτες που δεν το έπραξαν από το 1990. Απαραίτητη προϋπόθεση να μην ξεπερνούν το 50ο έτος της ηλικίας τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Δεν είναι πολλοί οι επώνυμοι

Η ιστοσελίδα μας πληροφορείται ότι οι επώνυμοι που δεν εντοπίστηκαν ή δεν παρουσιάστηκαν ως έφεδροι όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι πολλοί. Ωστόσο, όλοι όσοι δεν παρουσιάζονται και έχουν υποχρέωση να είναι έφεδροι, θα κληθούν. Μια από τις σκέψεις που γίνονται στο Υπουργείο, είναι αριθμός πολιτών που δεν παρουσιάστηκαν ως έφεδροι και ξεπέρασαν το 50ο έτος της ηλικίας τους να παρουσιαστούν ως εθελοντές. Αυτό μπορεί να συμβεί κατόπιν απόφασης του Υπουργού και εφόσον η σωματική ακεραιότητα του εφέδρου είναι σε καλή κατάσταση.

ipourgeio amiunas

Διαβάστε επίσης: Αστυνομικοί και πυροσβέστες «φαντάσματα» στην Εθνική Φρουρά

Κλειδί η έκθεση του Αρχηγού Ε.Φ.

Οι επόμενες κινήσεις του Υπουργού Άμυνας θα εξαρτηθούν από την έκθεση που θα παραδώσει ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στο γραφείο του ΥΠΑΜ το συντομότερο δυνατό. Με την παράδοση της έκθεσης, η οποία θα είναι λεπτομερής, ο Υπουργός θα την μελετήσει και ακολούθως θα στραφεί στον στρατιωτικό εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης: Ελεγκτής προς ΥΠΑΜ: Τα απόρρητα για Άμυνα δεν δημοσιοποιήθηκαν

Οι πληροφορίες του Νewsbomb από καλά ενημερωμένες πηγές, αναφέρουν ότι η έκθεση του Αρχηγού θα κρίνει το ενδεχόμενο λήψης μέτρων, αλλά και το ενδεχόμενο πειθαρχικών διαδικασιών σε κάποιους που ενδεχομένως έκαναν τα «στραβά μάτια» και άφηναν τους εφέδρους να «ξεφεύγουν» από την εγγραφή τους στην Εφεδρεία. Η κάθε περίπτωση που εντοπιστεί μέσα από την δαιδαλώδη έρευνα θα κριθεί στη βάση των συνθηκών της και στο ενδεχόμενο δόλου θα προκύψουν συνέπειες.