Υπόθεση Ουζόχο: Οι έρευνες δεν σταματούν στους τρεις - Νέες καταθέσεις

Υπόθεση Ουζόχο: Οι έρευνες δεν σταματούν στους τρεις - Νέες καταθέσεις

Ψάχνει και άλλα στοιχεία η Αστυνομία

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Αφέθηκαν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση έκδοσης δελτίου υγείας του Νιγηριανού τερματοφύλακα της Ανορθώσεως Φράνσις Ουζόχο, αλλά οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Η ανακριτική ομάδα λαμβάνει νέες καταθέσεις και υπάρχει ετοιμότητα για την εξασφάλιση περαιτέρω στοιχείων τα οποία ίσως οδηγήσουν σε νέες εξελίξεις.

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου 2019 αφέθηκαν ελεύθεροι αρχικά ο γιατρός - αναπληρωτής πρόεδρος της Ανόρθωσης δρ Κυριακός Γιάγκου, ακολούθως η 36χρονη από τη Λευκωσία και τέλος ο 41χρονος συλληφθείς. Ο δρ Γιάγκου τελούσε υπό τριήμερη κράτηση από το περασμένο Σάββατο για υποθέσεις: Πλαστογραφίας, Κυκλοφορίας Πλαστού εγγράφου και εξασφάλισης εγγράφου με πλαστά στοιχεία.

Η 36χρονη και ο 41χρονος συνελήφθησαν για υποθέσεις καταδολίευσης και παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία - παρεμπόδιση αστυνομικών ερευνών. Τόσο ο δρ Γιάγκου, όσο και οι άλλοι δυο συνελήφθησαν στη βάση των αστυνομικών ερευνών που προέκυψαν μετά την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία Λεμεσού την Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2019 από τη διοίκηση του Απόλλωνα. Η καταγγελία αφορούσε έκδοση πλαστογραφημένου δελτίου υγείας του αθλητή Φράνσις Ουζόχο. Ακολούθως, το ανακριτικό έργο διεξήχθη από το ΤΑΕ Αρχηγείου.

apo septemvrio oi 250 nees theseis se astynomia pyrosvestiki 1 1

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Ουζόχο: Τι θα κρίνει την πορεία των αστυνομικών ερευνών

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης στρέφεται και στην εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής της ΚΟΠ που είναι ορισμένη σήμερα στις 15:00 στην παρουσία των δικηγόρων των δυο ομάδων Απόλλωνα (Ανδρέας Κορομίας) και Ανόρθωσης (Γιώργος Χριστοφίδης). Ο Απόλλων υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση που έγινε στις 02 Φεβρουαρίου 2019 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με νικήτρια την Ανόρθωση με 1-0. Η ένσταση σχετίζετο με αντικανονική συμμετοχή του τερματοφύλακα Φράνσις Ουζόχο.