Η Βουλή κάνει… παιχνίδι με τις επ' ανδραγαθία προαγωγές αστυνομικών - Ποιους αφορούν

Η Βουλή κάνει… παιχνίδι με τις επ' ανδραγαθία προαγωγές αστυνομικών  - Ποιους αφορούν

Τι αναμένουν οι βουλευτές

Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Η Βουλή κάνει πλέον... παιχνίδι για τις επ ‘ανδραγαθία προαγωγές σε τακτικούς και ειδικούς αστυνομικούς. Η αρμόδια Επιτροπή Νομικών κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου εντόπισε ελλείψεις αφού στον νόμο δεν συμπεριλαμβάνονταν τα συνταξιοδοτικά και μισθολογικά ωφελήματα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ζητήθηκε από τα δυο αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Δημόσιας Τάξεως να καταθέσουν το νέο κείμενο με αναφορές στα οικονομικά κίνητρα. Το όλο θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Τετάρτη, οπότε και αναμένονται οι προτάσεις των δύο Υπουργείων.

Τα νομοσχέδια ήταν προγραμματισμένο να τεθούν για τοποθέτηση των κομμάτων στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας ωστόσο όπως πληροφορούμαστε από αρμόδιες πηγές, δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Η Βουλή από μόνη της δεν θα μπορούσε να περιλάβει οικονομικά ωφελήματα, αφού με αυτό τον τρόπο θα οδηγούσε σε αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού, γι’αυτό αναμένονται τα νέα κείμενα από τα δύο Υπουργεία.

imagew 156

Η αφορμή για τις επ’ ανδραγαθία προαγωγές σε τακτικούς και ειδικούς αστυνομικούς, δόθηκε λόγω του πρόσφατου τραυματισμού ειδικού και τακτικού αστυνομικού εν ώρα καθήκοντος. Παράλληλα, με βάση το σκεπτικό του νόμου, οι προαγωγές θα γίνονται και μετά θάνατον σε τρεις περιπτώσεις:

1. Οι θανόντες αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντός τους.

2. Oι μετά θάνατον προαγωγές επ’ ανδραγαθία θα απονέμονται και σε όσους θανόντες αστυνομικούς υπέστησαν σωματική βλάβη εν ώρα καθήκοντος.

3.Μετά θάνατο προαγωγές επ' ανδραγαθεία θα απονέμονται και σε περιπτώσεις όπου τα αποθανόντα μέλη της Δύναμης έθεσαν τη ζωή τους και τη σωματική τους ακεραιότητα σε πραγματικό κίνδυνο για να επιτελέσουν το καθήκον τους.