Αρνείται ενοχή σε δύο κατηγορίες η ύποπτη στην υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους

Αρνείται ενοχή σε δύο κατηγορίες η ύποπτη στην υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους

Απάντησε κλαίγοντας στις κατηγορίες

Μη παραδοχή σε δύο από τις συνολικά δεκαεννέα κατηγορίες που αντιμετωπίζει απάντησε σήμερα η 47χρονη από τις Φιλιππίνες, η οποία είναι κατηγορούμενη στην υπόθεση της αγοραπωλησίας βρέφους.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η κατηγορούμενη απάντησε, κλαίγοντας, στις κατηγορίες που της απήγγειλε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής.

Η 47χρονη παραδέχθηκε όλες τις κατηγορίες, εκτός από δύο. Συγκεκριμένα, δεν παραδέχθηκε την 1η κατηγορία που αφορά στο αδίκημα της συνωμοσίας για διάπραξη του αδικήματος της εμπορίας παιδιού και τη 2η κατηγορία που αφορά στο αδίκημα της παράνομης υιοθεσίας.

Διαβάστε επίσης: Αυτόν αναζητεί η Αστυνομία για υποθέσεις σωρείας αδικημάτων - Βοηθήστε στον εντοπισμό του (φωτο)

Σύμφωνα με την 1η κατηγορία, η κατηγορούμενη σε άγνωστη ημερομηνία μεταξύ 1.3.2017 και 8.10.2018 στη Δημοκρατία και στις Φιλιππίνες, μαζί με άλλα πρόσωπα συνωμότησαν να διαπράξουν κακούργημα, δηλαδή το αδίκημα της εμπορίας παιδιού.

Σύμφωνα με τη 2η κατηγορία, η κατηγορούμενη, την 8η Οκτωβρίου 2018, μαζί με άλλα πρόσωπα με παροχή χρηματικού ποσού, παρέλαβαν, μετέφεραν και στέγασαν παιδί από τις Φιλιππίνες στη Δημοκρατία με σκοπό την εκμετάλλευση του, δηλαδή την πραγματοποίηση παράνομης υιοθεσίας.

Η κατηγορούμενη παραδέχθηκε τις υπόλοιπες δεκαεπτά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της ψευδορκίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, της πρόκλησης εκτέλεσης εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, της πλαστογραφίας εγγράφου και της εξασφάλισης εγγραφής με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, η κατηγορούμενη προέβη σε ψευδή ένορκη δήλωση ότι είναι η φυσική μητέρα του παιδιού που γεννήθηκε στις 27/7/2017 στις Φιλιππίνες, προσκομίζοντας πλαστό πιστοποιητικό γέννησης της χώρας της, στο οποίο η ίδια αναγράφεται ως μητέρα του παιδιού και ως πατέρας Κύπριος πολίτης.

Σε προηγούμενη δικάσιμο, η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής είχε δηλώσει ότι η 47χρονη, σε κατάθεση που είχε δώσει στην Αστυνομία, φερόταν να παραδέχεται τη διάπραξη του αδικήματος της εμπορίας παιδιού και συγκεκριμένα ότι είχε μεταβεί στις Φιλιππίνες και προέβη σε αγοραπωλησία βρέφους, το οποίο στη συνέχεια έφερε στην Κύπρο με σκοπό την παράνομη υιοθεσία του.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Το δικαστήριο διέταξε όπως η κατηγορούμενη παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 6 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης.

Το αδίκημα της εμπορίας παιδιού τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι είκοσι ετών.

Για την υπόθεση καταζητούνται άλλα δύο πρόσωπα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ