Στο κελί 35χρονος για παιδική πορνογραφία στη Λευκωσία

Στο κελί 35χρονος για παιδική πορνογραφία στη Λευκωσία

Το Δικαστήριο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα 4ημερης κράτησης

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγήθηκε σήμερα ο 35χρονος από τη Λευκωσία που συνελήφθη χθες από την Αστυνομία σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη 35χρονου για παιδική πορνογραφία – Πως «καρφώθηκε»

Το Δικαστήριο, το οποίο συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών λόγω της φύσεως της υπόθεσης, εξέδωσε εναντίον του διάταγμα 4ημερης κράτησής του για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η διερεύνηση της νέας υπόθεσης άρχισε μετά από πληροφορίες που λήφθηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ότι μέσω συγκεκριμένης ηλεκτρονικής διεύθυνσης, είχε κατέβει παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από αποκάλυψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων και έκδοση σχετικού εντάλματος, διενεργήθηκε την περασμένη Κυριακή 7 Απριλίου, έρευνα στην οικία του 35χρονου. Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές και ένας σκληρός δίσκος.

Οι κατασχεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές υποβλήθηκαν σε δικανικό έλεγχο, από τον οποίο εντοπίστηκε σε αυτές παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Μετά την εξέλιξη αυτή, εναντίον του 35χρονου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη χθες και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ