Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο φρεάτιο - Τι είπε ο Τράγκολας

Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στο φρεάτιο - Τι είπε ο Τράγκολας

Τι δήλωσε ο Διευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

 

Δεν ανευρέθηκε οτιδήποτε στο φρεάτιο στο Μεταλλείο Μιτσερού, το οποίο να υποδηλοί την ύπαρξη πτώματος σε αυτό, δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας στο φρεάτιο κατά 100%.

Διαβάστε επίσης: Αυτά συνδέουν τον «Ορέστη» με την Maricar που θεωρείται νεκρή
 
Ο κ. Τράγκολας ανέφερε πως θα γίνει τώρα μεγάλη προεργασία ούτως ώστε αύριο τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι να καταδυθεί στη λίμνη του Ξυλιάτου ο πρώτος δύτης, με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο, με απώτερο σκοπό να ελεγχθούν κάποια κρίσιμα σημεία και βήμα με βήμα το πολύ απότομο έδαφος που βρίσκεται κάτω από το νερό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
Ερωτηθείς αν τους έχουν υποδειχθεί άλλα σημεία για έρευνα, ο κ. Τράγκολας απάντησε αρνητικά.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Τράγκολας είπε πως "η έρευνα του φρεατίου έχει ολοκληρωθεί κατά 100%. Δεν έχει ανευρεθεί οτιδήποτε το οποίο να μας υποδηλοί ότι πρόκειται για πτώμα".
 
"Απασχοληθήκαμε για τουλάχιστον δυο ώρες για τα τελευταία δέκα μέτρα", ανέφερε και πρόσθεσε πως στα 123 μέτρα βρήκαν ένα αντικείμενο κάτι το οποίο τους κίνησε κάποιες υποψίες, οι οποίες όμως, φάνηκε στο τέλος, μετά που το έλεγξαν με την κάμερα, ότι επρόκειτο για καναβάτσο "το οποίο χρησιμοποιούσαν τότε και ήταν δεμένο γύρω από σωλήνα για να τροφοδοτούνται οι γαλαρίες με αέρα".
 
Ο κ. Τράγκολας σημείωσε πως το λέει αυτό για να δείξει πόσο προσεκτική ήταν η έρευνα τόσο με το ρομπότ όσο και με την κάμερα κάθετης πορείας.
 
Επεσήμανε πως «τώρα θα αναχωρήσουμε για τη λίμνη του Ξυλιάτου. Από το πρωί στις 8 που ήμασταν εκεί έχουν έλθει τα κοντέινερ τα διάφορα συστήματα, τοποθετήθηκαν στη θέση τους όλα τα συστήματα και πρέπει να γίνει μεγάλη προεργασία ούτως ώστε αύριο τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι να καταδυθεί ο πρώτος δύτης με τη βοήθεια συστήματος παροχής αέρα εξωτερικά και με σκάφανδρο με απώτερο σκοπό αν ελέγξουμε κάποια κρίσιμα σημεία και το πολύ απότομο έδαφος το οποίο βρίσκεται κάτω από το νερό να ελεγχθεί βήμα με βήμα, καθότι παρεμβάλλονται χόρτα, καλαμιώνες κλπ», σημείωσε.
 
Ερωτηθείς αν θα παραδώσουν τη σκηνή, ο κ. Τράγκολας είπε πως ο ίδιος παραδίδει τη σκηνή και πως ήδη δόθηκαν οδηγίες στον χειριστή της κάμερας και του ρομπότ να ετοιμάσει έκθεση σε σχέση με τα αποτελέσματα και να επισυνάψει και το βίντεο για να το καταθέσει στην Αστυνομία, ούτως ώστε να αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας ότι έγινε η έρευνα και μέσω του βίντεο φαίνονται και τα ευρήματα.
 
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Τράγκολας είπε πως στο Ξυλιάτο υπάρχουν δόμες, νεροφαγώματα, βλάστηση, απότομες πλαγιές και ακολουθεί γκρεμός. «Οπότε θέλει μεγάλη προσοχή, μεγάλη μελέτη και πολύ σωστό προσχεδιασμό αλλά πάνω από όλα σωστή παρακολούθηση του δύτη, ο οποίος θα ενεργεί με βάση σχέδιο ενέργειας το οποίο έχει ήδη έχει καταστρωθεί», σημείωσε.
 
Σε άλλο ερώτημα, ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόνισε την ανάγκη να μην αφήνονται εντυπώσεις ή να δημιουργούνται οποιαδήποτε σενάρια τα οποία να επηρεάζουν το κοινωνικό σύνολο.
 
Είπε πως έχουμε υποχρέωση όλοι να διαχειριστούμε όλοι μαζί αυτή την κατάσταση με πολλή υπευθυνότητα και πολλή σοβαρότητα.

Πηγή: ΚΥΠΕ