Ξανά στο δικαστήριο ο «Ορέστης» - Στην Κύπρο ιατροδικαστής της Scotland Yard

Ξανά στο δικαστήριο ο «Ορέστης» - Στην Κύπρο ιατροδικαστής της Scotland Yard

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες των αρχών στην Κόκκινη Λίμνη για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας με τη σορό γυναίκας θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου.

Διαβάστε επίσης: Κόκκινη Λίμνη: Δύσκολο το έργο λόγω τόνων λάσπης

Χθες οι έρευνες ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα. Κύριο εμπόδιο των ερευνών οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στο βυθό της λίμνης μηδενική. Οι πληροφορίες από την ομάδα διεξαγωγής των ερευνών αναφέρουν ότι η λάσπη φτάνει μέχρι και πάνω από τη μέση του δύτη.

Αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί μέχρι σήμερα αναμένεται ότι οι έρευνες θα γίνονται με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που συνδράμει τις έρευνες θα έχει στη διάθεση της άλλες δύο στολές.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες την Τρίτη φεύγει από την Κύπρο το σόναρ καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Αν στην Κόκκινη λίμνη δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του σόναρ.

Σήμερα οδηγείται εκ νέου στο δικαστήριο για ανανέωση του διατάγματος κράτησης ο 35χρονος που συνελήφθη για την υπόθεση.
Στο μεταξύ, στην Κύπρο φθάνει ‘ο Κύπριος ιατροδικαστής της Scotland Yard Ανδρέας Μαρνερίδης, ο οποίος αναμένεται να συμμετάσχει σήμερα στην διενέργεια της νεκροτομής επί της σορού που εντοπίστηκε μέσα στην δεύτερη βαλίτσα και πιστεύεται ότι πρόκειται για την 8χρονη Elena Natalia, κόρη της Livia Florentina.

Πηγή: ΚΥΠΕ