Πάει Υπουργικό ο θάνατος του 14χρονου - Γνώριζαν πολλοί, κανείς δεν ασχολήθηκε

Πάει Υπουργικό ο θάνατος του 14χρονου - Γνώριζαν πολλοί, κανείς δεν ασχολήθηκε

Ζητά έρευνα «κατά παντός υπευθύνου» η Υπ. Εργασίας

Συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία εδώ και λίγες μέρες η τραγική ιστορία και ο θάνατος του 14χρονου σε χωριό της Επ. Λευκωσίας.

Όπως προκύπτει γνώριζαν πολλοί για τις άθλιες συνθήκες που ζούσε ο ανήλικος και τα αδέρφια του, την απίστευτη καταπίεση που βίωνε από τον πατέρα του αλλά δυστυχώς δεν ασχολήθηκε κανείς. Και το χειρότερο είναι ότι την περίπτωση φαίνεται ότι γνώριζε πολύ καλά το Γραφείο Ευημερίας αλλά δυστυχώς δεν έκανε τίποτα ώστε να αποτραπεί η τραγωδία.

Δείτε επίσης: Θάνατος 14χρονου: Έρευνα «κατά παντός υπευθύνου» από Ζέτα - Ήξεραν πολλοί για τον «Γολγοθά» του

Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό και για ακόμη μία φορά δυστυχώς κινητοποιούνται όλοι μετά την τραγωδία.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου πάει σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο για να ζητήσει έγκριση για διεξαγωγή έρευνας για «κατά παντός υπευθύνου», σε μια προσπάθεια να διευκρινιστούν τα αίτια και οι συνθήκες που οδήγησαν στο θάνατο του ανήλικου παιδιού. Την έρευνα θα διεξάγει ως ερευνούσα Αρχή η Επίτροπος Διοικήσεως.

Ποιοι ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα; Γιατί δεν έκαναν τίποτα; Το σύστημα δυστυχώς μένει σοβαρά εκτεθειμένο αλλά δυστυχώς έπρεπε να χαθεί η ζωή ενός ανήλικου παιδιού για να ενσκύψουν όλοι στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας των Αρμόδιων Υπηρεσιών.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα της έρευνας που θα διεξαχθεί θα αποφασιστεί αν προκύπτει ανάγκη διορισμού ποινικών ανακριτών.