Λευκωσία: Υπάρχει περιγραφή του άνδρα που προσέγγισε δυο παιδιά σε δημοτικό - Τι φοβάται η Αστυνομία

Λευκωσία: Υπάρχει περιγραφή του άνδρα που προσέγγισε δυο παιδιά σε δημοτικό - Τι φοβάται η Αστυνομία

Τι λέει η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Δημοτικού

Άντρη Θρασυβούλου

Θορυβημένοι είναι αρκετοί γονείς έπειτα από τη δημοσιοποίηση της είδησης που αφορά την προσέγγιση παιδιών από άγνωστο άνδρα σε δημοτικό σχολείο στην Αγλαντζιά. Όπως ανέφερε στο Newsbomb, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του συγκεκριμένου Δημοτικού Σχολείου, από την πρώτη στιγμή έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ενημερώθηκαν εκτός από την Αστυνομία όλοι οι αρμόδιοι από το Υπουργείο Παιδείας, Δημαρχείο, Σχολική Εφορεία για να συντονιστούν οι ενέργειες, ενώ έχουν ληφθεί συγκεκριμένα μέτρα που δεν θέλησε να αναφέρει καθώς η δημοσιοποίηση λεπτομερειών θα μπορούσε να βλάψει τον στόχο που έχει η Αστυνομία για εντοπισμό του άνδρα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως ανέφερε οι γονείς ενημερώθηκαν αμέσως για το τι ακριβώς συμβαίνει. Σύμφωνα με την ίδια, το πρώτο περιστατικό συνέβηκε την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι ενώ τα παιδιά έφευγαν από το σχολείο. Το δεύτερο συνέβηκε τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση με σοβαρότητα και διακριτικότητα με στόχο τον εντοπισμό του άνδρα ο οποίος σε δύο περιπτώσεις άγνωστος προσέγγισε παιδιά τα οποία φοιτούν στα σχολεία και τους πρότεινε να τα μεταφέρει με το αυτοκίνητο του.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι ο άγνωστος είπε στα παιδιά «μου είπε ο πατέρας σου να έρθω να σε πιάσω» και «εν να έρτει ο θείος σου να σε πιάσει;». Μέχρι στιγμής δεν γίνεται λόγος από την Αστυνομία για απόπειρα απαγωγής.

Όπως ανέφερε στο Newsbomb ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού η Αστυνομία λαμβάνει προληπτικά μέτρα ενώ γίνονται παράλληλα εξετάσεις. Στα χέρια της Δύναμης, υπάρχει συγκεκριμένη περιγραφή του άνδρα το οποίο είναι το ίδιο πρόσωπο που και στις δύο περιπτώσεις προσέγγισε τα παιδιά.

Στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπάρχουν φύλακες ούτε και περίφραξη καθώς σύμφωνα με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων, πραγματοποιούνται έργα αντισεισμικής αναβάθμισης και στο συμβόλαιο του εργολάβου έχουν συμπεριληφθεί κάγκελα.