Υπόθεση δολοφονίας Στρόβολος: Στο εδώλιο ο Μάριος Χατζηξενοφώντος

Υπόθεση δολοφονίας Στρόβολος: Στο εδώλιο ο Μάριος Χατζηξενοφώντος

Στο εδώλιο θα βρεθεί σήμερα (29/1/2020) ο Μάριος Χατζηξενοφώντος για την πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της συζύγου του Ντίνας Σεργίου που συγκλόνισε το 2018 την Κύπρο.

Μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις για τους άλλους τρεις, Λοΐζο Τζιωνή, Λευτέρη Σολωμού και Σάρα Σιαμς, το δικαστήριο αποφασίζει σήμερα για τον Χατζηξενοφώντος ο οποίος δηλώνει πως είναι αθώος, σύμφωνα με το alphanews.live.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει συνολικά επτά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Εάν ο Χατζηξενοφώντος κριθεί ένοχος τότε η ποινή του με σοβαρότερη αυτή του φόνου εκ προμελέτης θα είναι ισόβια. Στην αντίθετη περίπτωση  η διαδικασία ολοκληρώνεται σήμερα.zeygosdolofoniaxroniko

Το χρονικό

Ήταν 19 Απριλίου, 1.45 τα ξημερώματα, όταν η αστυνομία δέχεται κλήση για δυο νεκρούς σε σπίτι. Η αυτοψία πιστοποιεί θάνατο.

Η νεκροτομή διαπιστώνει 26 μαχαιριές στον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και 9 μαχαιριές στην 59χρονη Ντίνα Σεργίου. Μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας, ο 15χρονος γιος τους.

Κλειδί αποτέλεσε η σύλληψη 33χρονου στην Αγία Νάπα. Η σύλληψη αυτή, ξετυλίγει το κουβάρι και οδηγεί πλέον τους ανακριτές σε τεκμήρια που έδωσαν απαντήσεις.

Προφορικά, ο 33χρονος ομολογεί ότι ξέρει τα πάντα. Ακολουθεί αναγνωριστική παράταξη από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος τον αναγνώρισε, ως τον δράστη του εγκλήματος.

Αφότου τέθηκε υπό οκταήμερη κράτηση ακολούθως άνοιξε η βεντάλια των καταιγιστικών εξελίξεων.

Διαβάστε επίσης: Ο άντρας που υποστηρίζει ότι είναι παιδί του Κάρολου και της Καμίλα – Νέο σκάνδαλο στο παλάτι