Αξιολογούν τις καταθέσεις για την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά Γλύκα-Ροδοθέου

Αξιολογούν τις καταθέσεις για την υπόθεση απόπειρας φόνου κατά Γλύκα-Ροδοθέου

Με τα νέα δεδομένα ενώπιον τους μετά και τη νέα κατάθεση που έδωσε στις 27 Ιανουαρίου ο Παναγιώτης Παναγιώτου «Γλύκας» για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε εναντίον του πριν από δύο χρόνια, δείχνοντας τον Ρούντολφ ως το πρόσωπο που τον πυροβόλησε και αφού πέτυχαν να εξασφαλίσουν την 8ήμερη κράτηση Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ, οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση άρχισαν νέο κύκλο ερευνών.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως ακούστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όπου οδηγήθηκαν την Τρίτη Αλέξης Μαυρομιχάλης και Ντίντι Ρούντολφ σε μια μακρά διαδικασία για την προσωποκράτηση τους, ο «Γλύκας» έδειξε τον Ρούντολφ ως τον δράστη της απόπειρας φόνου εναντίον του, ενώ δεύτερο πρόσωπο -το οποίο επικαλέστηκε στην κατάθεση του- έδειξε το «Αλεξούι» ως ηθικό αυτουργό της εγκληματικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, όπως ισχυρίστηκε το πρόσωπο αυτό, ο Μαυρομιχάλης συνοδευόμενος από τον Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως «Σήφης» που εκτίει ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα και καταζητείται από τις αρχές της Δημοκρατίας, τον προσέγγισαν για να δολοφονήσει τον 42χρονο, χωρίς όμως να αποδεχτεί.

Σήμερα οι ανακριτές της υπόθεσης παρακάθονται σε σύσκεψη για αξιολόγηση όλων των δεδομένων και καταθέσεων που έχουν ενώπιον τους μέχρι στιγμής, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες της Cyprus Times μέσα στο Σαββατοκύριακο αναμένεται να επισκεφθούν τους δύο υπόπτους -Μαυρομιχάλη και Ρούντολφ- στους χώρους κράτησης τους.
Στο μεταξύ, κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών τίθενται ξανά όλα τα τεκμήρια που είχαν περισυλλέξει από τη σκηνή της απόπειρας φόνου κατά του «Γλύκα» που διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017 στη Λευκωσία καθώς και εκείνα από τη σκηνή της απόπειρας φόνου εναντίον του Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε ένα χρόνο αργότερα στις 26 Νοεμβρίου 2018, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα σε σχέση και με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρούντολφ είχε συλληφθεί και κρατείται ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές αφού φέρεται ως το πρόσωπο που το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου 2018 πυροβόλησε εναντίον του οχήματος του Νίκου Ροδοθέου. Για την ίδια υπόθεση καταζητείται και ο Σήφης -που εκτίει ποινή φυλάκισης στα κατεχόμενα- αφού υποδείχθηκε από μάρτυρα ως ο ηθικός αυτουργός της εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του Ροδοθέου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbomb.com.cy

Διαβάστε επίσης:

«Άρπαξαν» 92 εκατ. από λογαριασμούς κυπριακής εταιρείας- Συνελήφθη 42χρονος

Πώς θα είναι ο καιρός μέχρι το Σαββατοκύριακο