Αύριο η απόφαση Δικαστηρίου για το αν παραμένουν υπό κράτηση Αλέξης-Ρούντολφ

Αύριο η απόφαση Δικαστηρίου για το αν παραμένουν υπό κράτηση Αλέξης-Ρούντολφ

Αύριο θα ανακοινώσει την απόφασή του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σχετικά με το αν θα παραμείνουν υπό κράτηση ή όχι, μέχρι τη Δίκη, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης και ο Ντιντι Ρούντολφ.

Οι δυο ύποπτοι που συνελήφθησαν σε σχέση με την απόπειρα φόνου εναντίον του 40χρονου Πανίκου Παναγιώτου, η οποία διαπράχθηκε στις 20 Νοεμβρίου 2017, στους Αγίους Ομολογητές, οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου καθώς εκπνέει το διάταγμα οκταήμερης κράτησης που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Όπως αναφέρθηκε εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου, οι δύο ύποπτοι, παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 5/3.

Η διαδικασία διεξήχθη σε μια κατάμεστη αίθουσα και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με τον Δικηγόρο του Ρούντολφ, μάλιστα, να ζητεί να μάθει από την αστυνομία αν κινδυνεύει κάποιου η ασφάλεια, είτε η δίκη τους είτε των πελατών τους, γιατί υπάρχει «τρομακτική» παρουσία αστυνομικών.

Η Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας αρχής αγόρευσε επί της αναγκαιότητας της κράτησης των δυο, καθώς όπως σημείωσε πρόκειται για τα σοβαρότερα αδικήματα.

Όπως είπε κατά την αγόρευσή της, τον Γενάρη του 2020 κλήθηκαν στο ΤΑΕ αρχηγείου ο πρώτος κατηγορούμενος και ο παραπονούμενος και τους ενημέρωσαν ότι υπήρχαν πληροφορίες για εγκληματική ενέργεια εναντίον τους και ότι θα έπρεπε να λάβουν τα μετρά τους. Γι΄ αυτο ο παραπονούμενος έδωσε την κατάθεση του, είπε η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής.

Η διαδικασία στο Δικαστήριο είχε διακοπεί για μια περίπου ώρα, ούτως ώστε η υπεράσπιση των δυο υπόπτων να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό.

Ο Άντρος Πελεκάνος, συνήγορος του Αλέξη Μαυρομιχάλη, ανέφερε ότι ο παραπονούμενος προέβη σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του. Συμπληρώνει ότι ο Γλύκας έδωσε αρχικά μια εκδοχή και το 2020 άλλη εκδοχή.

Διαβάστε επίσης:
Βαρύ πένθος για τον Σάκη Ρουβά
Μακάβριο: Έκλεψαν την τέφρα του παιδιού τους - Κάνουν έκκληση για εντοπισμό της