Ετοιμάζεται θάλαμος με 100 και πλέον αναπνευστήρες στο ΓΝ Λευκωσίας

Ετοιμάζεται θάλαμος με 100 και πλέον αναπνευστήρες στο ΓΝ Λευκωσίας

Θάλαμος με πέραν των 100 αναπνευστήρων ετοιμάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ώστε σε περίπτωση που αυξηθούν οι ασθενείς με κορωνοϊό που χρήζουν διασωλήνωσης, να υπάρχει άμεσα η δυνατότητα περίθαλψης τους, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο 32 διαθέσιμες κλίνες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του AlphaNewsLive, γύρω στους 110-120 αναπνευστήρες θα είναι διαθέσιμοι στο νοσηλευτήριο, επιπρόσθετα με τους αναπνευστήρες που υπάρχουν σε νοσηλευτήρια άλλων επαρχιών, με το Υπουργείο να υλοποιεί τους προληπτικούς σχεδιασμούς του, ώστε να είναι έτοιμο για αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας.

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, το οποίο αναμένει τα αποτελέσματα πέραν των 70 δειγμάτων που λήφθηκαν από το προσωπικό και ασθενείς του νοσηλευτηρίου, καθώς 75χρονος ασθενής ο οποίος νοσηλευόταν στην Παθολογική Κλινική διαγνώσθηκε με κορωνοϊό.
Ως εκ τούτου το προσωπικό του νοσηλευτηρίου που είχε έρθει σε επαφή με τον ασθενή, παρόλο που τηρούσε αυστηρά μέτρα, αυτοπεριορίστηκε, με το νοσοκομείο να μένει χωρίς παθολόγους. Για το λόγο αυτό, από το πρωί της Τετάρτης, στελεχώθηκε με ιατρούς που έχουν επιταχθεί για το σκοπό αυτό.

H ομάδα κρούσης συνεδριάζει για να ορίσει τα επόμενα βήματα, εν αναμονή και των αποτελεσμάτων των δειγμάτων.

«Επιστρατεύονται» κι άλλα νοσοκομεία

110 συνολικά κλίνες διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο έχει ορισθεί ως νοσοκομείο αναφοράς για την πανδημία του κορωνοϊού. Οι αρμόδιοι έχουν ήδη ετοιμάσει σχέδιο αντίδρασης σε περίπτωση πληρότητας κλινών, ορίζοντας και άλλο νοσηλευτήριο ως νοσοκομείο αναφοράς.

Αυτή τη στιγμή, πέραν του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, λειτουργούν θάλαμοι διαλογής ύποπτων περιστατικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. Ταυτόχρονα, έχουν εκκενωθεί επιπλέον θάλαμοι στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας, οι οποίοι αναμένεται να υποδεχθούν, μετά την εκπαίδευση του προσωπικού, είτε επιπλέον περιστατικά για διαλογή είτε επιβεβαιωμένα περιστατικά, κυρίως σοβαρές πνευμονίες, τα οποία χρειάζονται ενδονοσοκομειακή νοσηλεία.

Σημειώνεται ότι, τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό βρίσκονται διασωληνωμένοι, δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και δύο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Λευκωσίας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 19 άτομα, τρία εκ των οποίων στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας νοσηλεύεται σε θάλαμο ένα άτομο.

ΠΗΓΗ ALPHA CYPRUS