Συνελήφθη ο πατέρας του βρέφους που νοσηλεύεται με κακώσεις στο Μακάρειο (vid)

Συνελήφθη ο πατέρας του βρέφους που νοσηλεύεται με κακώσεις στο Μακάρειο (vid)

Στο Μακάρειο Νοσοκομείο, με σημάδια κακοποίησης νοσηλεύεται παιδάκι 19 μηνών. Για την υπόθεση συνελήφθη η 24χρονη μητέρα του και ο 27χρονος πατέρας, ο οποίος καταζητείτο, o οποός εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Μια καταγγελία ενώπιον του ΤΑΕ Λεμεσού ήταν αυτή που έφερε την εξέλιξη στην υπόθεση, καθώς η 24χρονη μητέρα κλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο γραφείο, στην παρουσία Λειτουργού του Γραφείου Ευημερίας για σκοπούς διερεύνησης της καταγγελίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γιαγιά του βρέφους προέβη σε καταγγελία στην Αστυνομία μετά από επεισόδιο μεταξύ τους.

Ο 27χρονος Ελληνοκύπριος, ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές, συνελήφθη για την πρώτη υπόθεση, κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα ενώπιον Δικαστηρίου. Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, κλήθηκε η μητέρα στο σταθμό για κατάθεση, στην παρουσία λειτουργός του γραφείου Ευημερίας, ο οποίος διαπίστωσε ότι το 19μηνο βρέφος έφερε μώλωπες και κακώσεις, γεγονός που διαπιστώθηκε στη συνέχεια και από ιατροδικαστή.

Η μητέρα συνελήφθη και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του πατέρα ο οποίος καταζητείτο και συνελήφθη την Τρίτη.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν εκδορές, εκχυμώσεις και μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος του παιδιού αλλά και σημάδια παραμέλησης του, ενώ κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία.

Η 24χρονη συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για υπόθεση βίας στην οικογένεια, έκθεσης παιδιού σε κίνδυνο, πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και επίθεσης, ενώ έχει εντοπιστεί ο 27χρονος Ε/κ πατέρας του παιδιού.