Υπόθεση κακοποίηση βρέφους: Από τις 3 Ιουνίου υπήρχε καταγγελία στην Αστυνομία (vid)

Υπόθεση κακοποίηση βρέφους: Από τις 3 Ιουνίου υπήρχε καταγγελία στην Αστυνομία (vid)

Από την 3η Ιουνίου ο μη κυβερνητικός οργανισμός Hope For Children είχε ενημερώσει τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και την Αστυνομία, για δυο καταγγελίες που έγιναν κοντά του για ενδοοικογενειακή βία και που αφορούσαν την υπόθεση του 19μηνου βρέφους, το οποίο νοσηλεύεται από τη Δευτέρα στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Αντώνης Στυλιανού, μέλος του Hope For Children, "υπήρξε η καταγγελία και υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο ακολουθούμε ως μη κυβερνητικός ανθρωπιστικός οργανισμός και ενημερώσαμε ακριβώς τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας και την Αστυνομία για το περιστατικό..Είχαμε λάβει δυο συγκεκριμένες κλήσεις οι οποίες λήφθηκαν μιας κοινής τηλεφωνικής γραμμής που έχουμε. Η καταγγελία αφορούσε βία στην οικογένεια.. Υπήρξε επικοινωνία του οργανισμού μας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών για το συγκεκριμένο ζήτημα".

Σύμφωνα με πληροφορίες του AlphaNews στα αρχεία της Αστυνομίας υπάρχει όντως καταγγελία με ημερομηνία 2 Ιουνίου η οποία αφορούσε ενδοοικογενειακή βία. Από πλευράς της η Αστυνομία δεν αναμένεται να προβεί σε οποιαδήποτε δημόσια τοποθέτηση καθώς εγείρονται ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων. Μάλιστα όπως πληροφορούμαστε η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είναι σε επαφή με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς για να φέρει εις γνώσει τους ότι λόγω της φύσεως της υπόθεσης θα πρέπει να αποφεύγονται οι δημόσιες τοποθετήσεις. Αυτό που προκύπτει ωστόσο είναι πως η εν λόγω οικογένεια ήταν υπό την παρακολούθηση του Γραφείου Ευημερίας και απασχόλησε κατά καιρούς για διαφορετικούς λόγους την Αστυνομία.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση κακοποίησης αποκαλύφθηκε όταν η αλλοδαπή μητέρα που κρατούσε το παιδί, είχε συλληφθεί από την αστυνομία για άλλη διερευνώμενη υπόθεση και την μετέφεραν για κατάθεση στην αστυνομική διεύθυνση Λεμεσού.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Μακάρειο νοσοκομείο όπου εξετάστηκε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου καθώς και από παιδοχειρουργό. Όπως διαπιστώθηκε, έφερε διάφορες εκχυμώσεις και κακώσεις στο σώμα του, καθώς και σημάδια παραμέλησης τουλάχιστον τις τελευταίες 20 μέρες.

Για τα αποτελέσματα των εξετάσεων ενημερώθηκαν τόσο οι λειτουργοί του γραφείου ευημερίας όσο και οι αρχές που πέρασαν χειροπέδες στην νεαρή μητέρα ενώ εξέδωσαν ένταλμα και για τον ε/κ πατέρα.