Κακοποίηση οικιακής βοηθού: «Ζήτησε βοήθεια τον Μάιο - Φοβόταν να τον καταγγείλει» (vid)

Κακοποίηση οικιακής βοηθού: «Ζήτησε βοήθεια τον Μάιο - Φοβόταν να τον καταγγείλει» (vid)

Η υπόθεση κακοποίησης της οικιακού βοηθού από εργοδότη της στην Κύπρο, που αποκαλύφθηκε από τα βίντεο στο fb, "άνοιξε" τα στόματα στο νησί - Η αποκάλυψη ότι ο δράστης ήταν πρώην αστυνομικός σοκάρει ακόμα περισσότερο την τοπική κοινωνία.

Από τον Μάιο είχε αναφέρει κακομεταχείριση από τον εργοδότη της η οικιακή βοηθός, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, Λούης Κουτρουκίδης, μιλώντας στο SigmaLive. 

To περιστατικό κακοποίησης της αλλοδαπής ήρθε στο φως της δημοσιότητας με δύο βίντεο τα οποία κυκλοφορούσαν από το πρωί της Τετάρτης στο Facebook.

Στα δυο βίντεο ακούγεται οικιακή βοηθός να δέχεται λεκτική και μάλλον σωματική επίθεση από Ελληνοκύπριο. Ο λόγος φαίνεται να είναι σύμφωνα πάντα με τα όσα καταγράφονται στο βίντεο, το ότι η γυναίκα συνάντησε άνδρα σε φούρνο.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτρουκίδης, στις 5 Μαΐου η γυναίκα πήγε κοντά του ζητώντας του βοήθεια καθώς όπως είχε αναφέρει, είχε δεχθεί κακοποίηση από τον εργοδότη της.

Ο κ. Κουτρουκίδης φιλοξένησε την γυναίκα μέχρι τις 7 Μαΐου, όταν και του ανακοίνωσε πως θα επέστρεφε στην εργασία της.

Τόνισε πως στο διάστημα που φιλοξενούσε τη γυναίκα, ο εργοδότης της του τηλεφώνησε και τον απείλησε πως θα το καταγγείλει στην Αστυνομία.

Όπως είπε ο κ. Κουτρουκίδης, η γυναίκα φοβόταν να καταγγείλει τον εργοδότη της καθώς ήταν πρώην αστυνομικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση συνελήφθη 68χρονος ο οποίος οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον Δικαστηρίου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε αυτεπάγγελτα από την Αστυνομία, μετά από την ανάρτηση των βίντεο.