Υπόθεση κακοποίησης οικιακής βοηθού: Ελεύθερος με εγγύηση ο 68χρονος

Υπόθεση κακοποίησης οικιακής βοηθού: Ελεύθερος με εγγύηση ο 68χρονος

Καταχωρήθηκε η υπόθεση εναντίον του 68χρονου κατοίκου Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη χθες έπειτα από δημοσιοποίηση βίντεο ντοκουμέντο στο διαδίκτυο που φέρεται να κακοποιεί την 31χρονο αλλοδαπή οικιακή βοηθό του.

Εναντίον του εξετάζεται υπόθεση επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απειλής χρήσης βίας και δημόσιας εξύβρισης. Ο 68χρονος δεν παραδέχθηκε τη διάπραξη των αδικημάτων.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε όπως ο 68χρονος παραμείνει ελεύθερος μετά και την καταβολή της εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ. Η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

Ο 68χρονος συνελήφθη όταν τα βίντεο ήρθαν εις γνώση της Αστυνομίας και άρχισε αυτεπάγγελτα διερεύνηση. Από τις έρευνες της Αστυνομίας, εντοπίστηκε 31χρονη η οποία, προέβη σε σχετική καταγγελία.

Η αλλοδαπή γυναίκα ισχυρίζεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεσε θύμα βίας από το εν λόγω πρόσωπο αλλά αυτό έγινε ακόμη μία φορά στο πρόσφατο παρελθόν.

Από την πλευρά του ο 68χρονος θέλησε ανακρινόμενος να κρατήσει το στόμα του κλειστό και να διατηρήσει το δικαίωμα σιωπής.

Στο μεταξύ, η κοπέλα έχει τύχει ιατροδικαστικής εξέτασης κατά την οποία εντοπίστηκαν κάποια σημάδια.

Μετά και από δική της επιθυμία αλλά και βάση των πρωτοκόλλων η αλλοδαπή γυναίκα απομακρύνθηκε από την οικία του 68χρονου και της εξασφαλίστηκε χώρος διαμονής.