«Ποτάμια» οι δρόμοι στη Λευκωσία από την καταιγίδα (pics)

«Ποτάμια» οι δρόμοι στη Λευκωσία από την καταιγίδα (pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο σε περιοχές της Λευκωσίας προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις-καταιγίδες λίγο μετά το μεσημέρι. 

Λόγω των καταρρακτωδών βροχών στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λάρνακας υπήρξε συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα ενώ η ορατότητα ήταν μειωμένη, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στην είσοδο/έξοδο της Λευκωσίας. Σε κάποιες περιοχές είχε σημειωθεί και χαλαζόπτωση, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για ζημιές σε καλλιέργειες.

Πιο συγκεκριμένα πλημμυρικά φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε  Λευκωσία, στον Άγιο Ανδρέα κοντά στο Τμήμα Γεωργίας, όπου το νερό είχε καλύψει το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να σε πολλά σημεία υπήρξε δυσκολία στη διέλευση των οχημάτων.  Η κίτρινη προειδοποίηση που είχε εκδώσει η Μετεωρολογική Υπηρεσία ήταν σε ισχύ μέχρι τις 4 το απόγευμα. Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνάμα θα πρέπει να φροντίσουν να ελέγξουν τα οχήματά τους για φθαρμένα λάστιχα και υαλοκαθαριστήρες.

Παράλληλα, αναγκαίος είναι ο έλεγχος και καθαρισμός των φρεατίων, ειδικά σε περιοχές όπου διαχρονικά εντοπίζονται προβλήματα, με αποτέλεσμα να μεταβάλλονται δρόμοι σε χειμάρρους με όλους τους δυνητικούς κινδύνους στις κατοικημένες περιοχές.

Η ένταση της βροχής σε κάποιες περιοχές, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε ξεπεράσει τα 35 χλμ ανά ώρα. Τα εντονότερα φαινόμενα παρατηρήθηκαν σε βόρειες και ανατολικές περιοχές του νησιού, ενώ από το απόγευμα και μετά οι βροχές έχουν εξασθενήσει. Ευεργετικές βέβαια ήταν οι βροχές που έπεσαν σε πολλές ορεινές περιοχές βόρεια του Τροόδους.

Μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα παράλια αναμένεται να σημειωθούν και απόψε. Για αύριο στο καιρικό μενού αναμένονται επίσης μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως κατά το μεσημέρι, ενώ από αργά το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο την Πέμπτη και την Παρασκευή για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ