Φυλάκιση σε 30χρονο για ληστεία

Φυλάκιση σε 30χρονο για ληστεία

Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων με διάταγμα αποζημίωσης 800 ευρώ, το οποίο θα έχει ισχύ μετά την αποφυλάκιση του, επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 30χρονο από τη Βουλγαρία.

Στις 17 Αυγούστου του 2015, ο δράστης, ενεπλάκη με έναν 39χρονο συμπατριώτη του σε υπόθεση ληστείας, αποσπώντας από τα χέρια του 80χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος μεταφοράς χρημάτων στη Λεωφόρο Ελλάδος στην Πάφο το χρηματικό ποσό των 1500 ευρώ.

Ο δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου Πανίκος Μιχαηλίδης επέβαλε στον 30χρονο ποινή φυλάκισης 6 μηνών για το αδίκημα της επίθεσης με την πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και 9 μήνες ποινή φυλάκισης για το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη κλοπής.

Όπως ανέφερε ο δικαστής, οι ποινές θα συντρέχουν και η ημερομηνία έναρξης της έκτισης της ποινής είναι η 26η Αυγούστου ημερομηνία κατά την οποία ο κατηγορούμενος παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανακοινώνοντας την απόφαση του είπε πως καταλυτικός παράγοντας στην έκπτωση της ποινής που επιβλήθηκε στον 30χρονο ήταν η συνεργασία του με τις αστυνομικές αρχές, η άμεση παραδοχή του, ωστόσο δεν δέχτηκε ως μετριαστικό παράγοντα το νεαρό της ηλικίας του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 30χρονου, δικηγόρος Σάββας Ζαννούπας, στην αγόρευσή του αναφέρθηκε στη μεταμέλεια του κατηγορούμενου, αλλά και στην πρόθεσή του να επανορθώσει, στο γεγονός ότι το αδίκημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης πέραν των 5 χρόνων εκδικάζεται από Επαρχιακό Δικαστήριο, στον ερασιτεχνικό τρόπο δράσης του κατηγορούμενου, στις οικονομικές δυσκολίες που οδήγησαν στη διάπραξη του αδικήματος, στο λευκό ποινικό μητρώο, στη δεύτερη ευκαιρία, στο μεμονωμένο περιστατικό, στα δύσκολα παιδικά χρόνια του κατηγορούμενου, αλλά και στην οικειοθελή παρουσίαση του στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαννούπα, στις 25 Αυγούστου 2015 ο 30χρονος επικοινώνησε με τον ίδιο και τον πληροφόρησε ότι έχει πληροφορίες ότι η αστυνομία τον αναζητεί. Ο κ. Ζαννούπας σημείωσε πως άμεσα επικοινώνησε με το Τ.Α.Ε. Πάφου και ενημέρωσε τον εξεταστή της υπόθεσης για την πρόθεση του να παραδοθεί στην αστυνομία.

Την επόμενη και περί τις 09:00 ο κατηγορούμενος μετέβη με το δικηγόρο του στον κεντρικό αστυνομικό σταθμό Πάφου όπου και παραδόθηκε.

Την Κατηγορούσα αρχή εκπροσώπησε ο δημόσιος κατήγορος Στάθης Ερωτοκρίτου.