Ανάπλαση Πλατείας Κένεντυ: Εντός Δεκεμβρίου αρχίζουν τα έργα

Ανάπλαση Πλατείας Κένεντυ: Εντός Δεκεμβρίου αρχίζουν τα έργα

Κατακυρώθηκε η προσφορά για το έργο της ανάπλασης της πλατείας Κένεντυ και του εμπορικού κέντρου της Πάφου μετά την πιο χαμηλή προσφορά για το έργο περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ στην εταιρία ZEMCO.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος ανέφερε πως μέχρι την Παρασκευή η εταιρεία θα πρέπει να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πως σε λίγες μέρες όταν θα έχει παρέλθει η περίοδος που δικαιούνται οι υπόλοιποι που έλαβαν μέρος στην διαγωνισμό για προσφυγές, θα γίνει η υπογραφή των συμβολαίων.

Στόχος μας είπε, είναι όπως το έργο αρχίσει εντός Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ στις 7 Δεκεμβρίου λήγει η περίοδος υποβολής προσφορών για τις αναπλάσεις πλατειών γύρω από το δημοτικό μέγαρο, ενώ στις 18 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η περίοδος προσφορών για την ανάπλαση στην συνοικία του Μουτάλου.

Ο κ. Φαίδωνος υπενθύμισε επίσης πως μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να προκηρυχθούν προσφορές για άλλα δύο έργα την ανάπλαση του Αττικόν και του Χανιού του Ιμπραήμ , ενώ ετοιμάζονται τα έγγραφα για το Μαρκίδειο και για τη Δημοτική αγορά.

Επανέλαβε επίσης πως πολύ σημαντικό για την τοπική αρχή είναι να γίνουν σωστές διαδικασίες και έλεγχοι για όλα τα έργα και για να διασφαλιστεί η ποιότητα κατασκευής, αλλά και για να αποφευχθεί η διασπάθιση δημόσιου χρήματος.