Προς απέλαση ο κυβερνήτης του πλοίου μετά την επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά της Πάφου (photos)

Προς απέλαση ο κυβερνήτης του πλοίου μετά την επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά της Πάφου (photos)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Το ενδεχόμενο να επιχείρησε να εξαπατήσει τις αρχές για να μεταβεί στη ξηρά, εξετάζει η Αστυνομία.

Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πλοίου το οποίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου το απόγευμα της Δευτέρας ανοιχτά της Πάφου με τον ισχυρισμό ότι μέλος του πληρώματος ασθενούσε και χρειαζόταν βοήθεια.

Αφού το εν λόγω άτομο υπεβλήθη σε εξέταση από τους γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε κανένα ανησυχητικό σύμπτωμα. Ο κυβερνήτης του πλοίου οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση, όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο να εξαπάτησε τις αρχές προκειμένου να μεταβεί στην ξηρά.

Η έρευνα προσανατολίζεται  στην απέλαση του κυβερνήτη από την Κύπρο, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η σχετική διαδικασία.

Μετά από πληροφορία που έλαβε χθες για περιστατικό με σοβαρά ασθενή συριακής καταγωγής, μέλος του πληρώματος του υπό σημαία Μολδαβίας φορτηγού πλοίου «Bee Master», το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) συντόνισε στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας την εκτέλεση επιχείρησης αεροδιακομιδής από τη θαλάσσια περιοχή 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, ο ασθενής βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση και μετά από επιβεβαίωση των αρμόδιων ιατρών του Γ.Ν. Λευκωσίας, κρίθηκε αναγκαία η άμεση μεταφορά του σε Νοσοκομείο της Δημοκρατίας.

Η αεροδιακομιδή ανατέθηκε σε Ε/Π της 460 ΜΕΔ της Εθνικής Φρουράς, με τη συνοδεία νοσηλευτή του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα ενημερώθηκε και τέθηκε σε ετοιμότητα το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, σύμφωνα με τις διαδικασίες του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ». Η επιχείρηση έληξε στις 15:40 με την παράδοση του ασθενούς στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Για το συμβάν ενημερώθηκε το Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας, καθώς και ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.