Στο κακουργιοδικείου 24χρονος για βιασμό και ληστεία

Στο κακουργιοδικείου 24χρονος για βιασμό και ληστεία

Αρνείται ανάμειξη ο νεαρός -  κοινωνικο-οικονομική έκθεση για τον ύποπτο ζήτησε το δικαστήριο προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση.

Σε δική ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκε ο 24χρονος, ο οποίος έχει συλληφθεί σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση βιασμού και ληστείας στην Πάφο.

Ο 24χρονος, από την Πάφο, φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού εις βάρος 23χρονης τουρίστριας από την Ολλανδία, ωστόσο ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. Ο 24χρονος υπέβαλε αίτημα για νομική αρωγή.

Ο πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, Άγγελος Δαυίδ, όρισε την υπόθεση για τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ μέχρι τότε διέταξε να παρουσιαστεί κοινωνικο-οικονομική έκθεση του 24χρονου για σκοπούς εξυπηρέτησης του δικαστηρίου.

Η συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου, Άρτεμις Σαββίδου, ζήτησε όπως τροποποιηθεί ο όρος παρουσίασης του στον αστυνομικό σταθμό από καθημερινά σε τρεις φορές την εβδομάδα, με την κατηγορούσα Αρχή, που εκπροσωπείται από το δημόσιο κατήγορο Σίμο Συμεού, να μην φέρνει ένσταση.

Σύμφωνα με την καταγγελία της Ολλανδής τα ξημερώματα της 4ης Οκτωβρίου στις 05:30 το πρωί βρήκε από κέντρο διασκέδασης και πηγαίνοντας σπίτι της, την σταμάτησε ένας νεαρός που επέβαινε μοτοποδηλάτου, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να την μεταφέρει στο διαμέρισμα όπου διαμένει.

Αντί αυτού, την οδήγησε σε ένα απόμερο μέρος, ανοικτό χώρο, όπου σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ήρθε σε σεξουαλική επαφή μαζί της, χωρίς τη θέληση της. Ακολούθως, όπως κατήγγειλε, της απέσπασε την τσάντα της που περιείχε το κινητό τηλέφωνό της και την πιστωτική της κάρτα.

Η 23χρονη εξετάστηκε από ιατροδικαστή τα ευρήματα του οποίου παραδόθηκαν στην Αστυνομία. Η εξέταση παραδόθηκε χθες στην υπεράσπιση.

Τη σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν Πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, Ανώτερος Δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και Επαρχιακός Δικαστής ο Κώστας Σατολιάς.