Νυχτερινό ριφιφί άνω των 80 χιλιάδων ευρώ στην Πάφο

Νυχτερινό ριφιφί άνω των 80 χιλιάδων ευρώ στην Πάφο

Χτύπησαν σε κατοικία και περίπτερο οι δράστες τη νύχτα του Σαββάτου.

Μεγάλο χρηματικό ποσό απέσπασαν άγνωστοι από οικία στην Πέγεια, σύμφωνα με την Αστυνομία Πάφου, όπου χθες το βράδυ καταγγέλθηκε από τον Βρετανό ιδιοκτήτη της κατοικίας ότι κατά το διάστημα 19:00 με 22:30 και ενώ αυτός απουσίαζε απ’ αυτήν, άγνωστοι παραβίασαν το σπίτι του στην Πέγεια και απέσπασαν από το ντουλάπι ένα φάκελο που περιείχε το χρηματικό ποσό των 60.000 με 80.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των πεντακοσίων ευρώ και των διακοσίων ευρώ.

Όπως διαπιστώθηκε από εξετάσεις τις Αστυνομίας οι δράστες πέτυχαν είσοδο και έξοδο αφού παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο τη μπαλκονόπορτα του σαλονιού. Ο προνοητικός ιδιοκτήτης είχε φροντίσει να ασφαλίσει την περιουσία του έναντι κλοπής.

Η Αστυνομία συνέλεξε από τη σκηνή διάφορα τεκμήρια με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών.

Σε άλλο περιστατικό το χρηματικό ποσό των 2.500 χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, απέσπασαν άγνωστοι που εισήλθαν σε περίπτερο στη Λεωφόρο Μακαρίου στη Γεροσκήπου.

Όπως μεταδίδεται, στις 4 τα ξημερώματα ήχησε το σύστημα συναγερμού του περιπτέρου με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του να ειδοποιήσει άμεσα την Αστυνομία.
Μέλη του αστυνομικού σταθμού Πάφου μετέβησαν στη σκηνή και ύστερα από επιτόπιες εξετάσεις που διενήργησαν διαπίστωσαν πως οι δράστες πέτυχαν είσοδο παραβιάζοντα την πίσω πόρτα του περιπτέρου. Κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαθέτει το περίπτερο κατέγραψε τις κινήσεις των δύο δραστών, οι οποίοι εισήλθαν σ’ αυτό με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και φορώντας γάντια.

Αφού μπήκαν μέσα άνοιξαν το συρτάρι που βρίσκεται δίπλα από την ταμειακή μηχανή και απέσπασαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ. Η Αστυνομία συνέλεξε από τη σκηνή διάφορα τεκμήρια με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών.