«Εμφύλιος» για την αλλαγή ονόματος της Γεροσκήπου - Δείτε πως θέλουν να την ονομάσουν

«Εμφύλιος» για την αλλαγή ονόματος της Γεροσκήπου - Δείτε πως θέλουν να την ονομάσουν

Αντιδράσεις προκαλεί η πρόταση για αλλαγή της ονομασίας της Γεροσκήπου.

Η πρόθεση της δημοτικής Αρχής Γεροσκήπου να προωθήσει την ονομασία «Ιεροί Κήποι» ως επίσημο όνομα του Δήμου, προκαλεί «εμφύλιο» στον δεύτερο πληθυσμιακά δήμο της επαρχίας Πάφου.

Διαβάστε επίσης:

Δεν αλλάζει όνομα η Γεροσκήπου - Οριστική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Ενώ το σκεπτικό για την αλλαγή του επίσημου ονόματος είναι να προωθηθεί η Γεροσκήπου και διεθνώς ως χώρος συνδεδεμένος με τη θεά Αφροδίτη, οι πολέμιοι μιας τέτοιας εξέλιξης θέτουν θέμα πιο σύγχρονων μνημείων, που θα έπρεπε να προωθηθούν, αλλά και θέμα οικονομικών συνεπειών για εκατοντάδες επιχειρήσεις και υπηρεσίες από μια τέτοια εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», για την προώθηση της λήψης απόφασης για μετονομασία του Δήμου Γεροσκήπου σε «Δήμο Ιερών Κήπων», έχει συγκληθεί έκτακτη σύνοδος της ολομέλειας του Δήμου για το βράδυ σήμερα.

Την αλλαγή αυτή είχε προαναγγείλει πριν από καιρό η Πολιτιστική Υπηρεσία του Δήμου Γεροσκήπου, διά συνέντευξης του Πολιτιστικού Λειτουργού, Νίκου Παλιού, στον «Φ» με την οποία τόνιζε ότι η σχέση της Γεροσκήπου με τη θεά Αφροδίτη και την ύπαρξη κατά τη μυθολογία των ιερών κήπων της θεάς στη σημερινή πόλη, θα πρέπει να αναδειχθεί και να τύχει εκμετάλλευσης από την τοπική Αρχή.

Πηγή: Εφημερίδα Φιλελεύθερος