Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών στην Πάφο

Χειροπέδες σε τέσσερα πρόσωπα για παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών στην Πάφο

Τέσσερα άτομα τελούν υπό σύλληψη για υπόθεση παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών στην Επαρχία Πάφου, ο ιδιοκτήτης Γραφείου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών, δύο υπάλληλοι του Γραφείου και ένας 80χρονος από την Πάφο, που είναι φίλος του παραπονούμενου που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία.

Τα τέσσερα πρόσωπα παρουσιάστηκαν το μεσημέρι ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο επεφύλαξε να ανακοινώσει αύριο την απόφαση του για την κράτηση ή μη των τεσσάρων.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία εξέδωσε δύο εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο ιατρών που φέρεται να υπέγραφαν ιατρικές βεβαιώσεις για πρόσωπα υπαρκτά, ενώ τα ίδια πρόσωπα δεν είχαν ιδέα.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, η καταγγελία έγινε στην Αστυνομία από 78χρονο, ότι στις 18 Φεβρουαρίου του 2016 κλήθηκε στα Γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Επαρχία Πάφου, για καθυστερημένες οφειλές που σχετίζονταν με εργοδότηση αλλοδαπού οικιακού βοηθού.

Ο 78χρονος ανέφερε ωστόσο πως ουδέποτε είχε εργοδοτήσει αλλοδαπό.

Ύστερα από εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε πως τον Ιανουάριο με Μάρτιο του 2013 προσφέρθηκε ένας φίλος του παραπονούμενου, ηλικίας 80 ετών, να του φέρει αλλοδαπό οικιακό βοηθό μέσω ενός ιδιωτικού Γραφείου εξεύρεσης αλλοδαπών, υποβάλλοντας αίτηση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία και από τις περαιτέρω έρευνες που διενήργησε, τον Αύγουστο του 2013, αλλοδαπός από τη Σρι Λάνκα αφίχθη στην Κύπρο και ακολούθως άρχισε εργασία σε άλλο σπίτι, ωστόσο ήταν γραμμένος στον 78χρονο παραπονούμενο.

Σημειώνεται ότι στην προκειμένη περίπτωση έγιναν τρεις αιτήσεις για εργοδότηση αλλοδαπού, εκ των οποίων οι δύο απορρίφτηκαν και η 3η εγκρίθηκε.