Άφιξη μεταναστών στην Τηλλυρία – Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές του Κράτους

Άφιξη μεταναστών στην Τηλλυρία – Κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές του Κράτους

Πληροφορία για άφιξη μεταναστών στην τοποθεσία Ακτή, έδαφος του χωριού Πηγαίνια, στις 22:50 χθες, έθεσε σε κινητοποίηση τις αρμόδιες αρχές του Κράτους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη του αστυνομικού σταθμού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας μετέβησαν στη σκηνή, και ύστερα από επιτόπιες εξετάσεις που διενήργησαν, διαπίστωσαν πως πρόκειται για εννέα πρόσωπα από τη Συρία, τα οποία εντοπίστηκαν, λίγο μετά τα μεσάνυκτα, σε θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται κατά πόσον οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στην περιοχή από Τούρκους λαθρέμπορους. Στην περιοχή δεν εντοπίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε στις ακτές της Κύπρου. Οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν αργότερα στο κέντρο υποδοχής στην Κοφίνου.

Ένα από τα εννέα άτομα, στην προσπάθειά του να διαφύγει των αστυνομικών έπεσε από ύψος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Η Αστυνομία αξιολογεί επίσης πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ανάμεσα στους μετανάστες υπήρχαν τρεις γυναίκες και τρία παιδάκια που παραλήφθηκαν από όχημα αγνώστων στοιχείων, πριν εντοπιστούν οι υπόλοιποι μετανάστες από τους αστυνομικούς.