Έπιασαν στα πράσα Ελληνοκύπριους διαρρήκτες στην Πάφο - Προσπάθησαν να διαφύγουν!

Έπιασαν στα πράσα Ελληνοκύπριους διαρρήκτες στην Πάφο - Προσπάθησαν να διαφύγουν!

Στη σύλληψη δύο προσώπων, προχώρησε χθες η Αστυνομία, στην Πάφο, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διαρρήξεων κτιρίων, κλοπών, κλοπής αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας, εμπρησμού αυτοκινήτου, παράνομης κατοχής ναρκωτικών, διαρρηκτικών εργαλείων και επιθετικών οργάνων και μαχαιροφορίας.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 2.20π.μ. χθες, μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν σε βιοτεχνική περιοχή της Πάφου, μετά από πληροφορίες για ύποπτες κινήσεις αυτοκινήτου. Κατά την άφιξή τους στην περιοχή, οι αστυνομικοί είδαν μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, να απομακρύνεται από την περιοχή, ενώ εντοπίστηκε και ανακόπηκε για έλεγχο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα.

Οι δύο επιβάτες εξήλθαν του οχήματος και προσπάθησαν να διαφύγουν εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και κατάφεραν να ανακόψουν τον οδηγό του οχήματος. Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για 23χρονο, κάτοικο της επαρχίας Πάφου.

Από έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια, ποσότητα κάνναβης, βάρους μισού γραμμαρίου περίπου, ένα μαχαίρι, δύο κλειδιά αυτοκινήτου, ένα τσαντάκι που περιείχε κουκούλα και γάντια, μια σιδερογροθιά και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία.

Ο 23χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Από περεταίρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν, εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 24χρονου, κατοίκου Πάφου. Εναντίον του εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σήμερα, οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, το οποίο εξέδωσε εναντίον του 23χρονου διάταγμα τετραήμερης κράτησης και εναντίον του 24χρονου διάταγμα πενθήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.