Μέχρι και 9 χρόνια φυλάκιση σε 35χρονο πατέρα πέντε παιδιών στην Πάφο

Μέχρι και 9 χρόνια φυλάκιση σε 35χρονο πατέρα πέντε παιδιών στην Πάφο

Με τις αγορεύσεις αμφότερων πλευρών για μετριασμό της ποινής σε βάρος 35χρονου αναλώθηκε η σημερινή δικάσιμος στο Κακουργιοδικείο Πάφου.

Ο 35χρονος προσήχθη εκ νέου σήμερα από τις Κεντρικές φυλακές που κρατείται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο.

Στη σημερινή δικάσιμο τέθηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η κοινωνικοοικονομική μελέτη-έκθεση για τον 35χρονο που ετοίμασε το Γραφείο Ευημερίας για μετριασμό της ποινής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου ο οποίος κρίθηκε ένοχος σε σχέση με υπόθεση παράνομης κατοχής ναρκωτικών και του φαρμακευτικού προϊοντος λεβαμισόλης , δικηγόρος Αλέξανδρος Αλεξάνδρου στην σημερινή δικάσιμο υιοθέτησε πλήρως την κοινωνικοοικονομική έκθεση – μελέτη του Γραφείου Ευημερίας στην οποία – όπως είπε- περιγράφεται επαρκώς η οικονομική και κοινωνική κατάσταση του κατηγορούμενου.

Ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως ο κατηγορούμενος είναι πατέρας πέντε παιδιών τα οποία βρίσκονται σε πολύ ευαίσθητη ηλικία και τα οποία έχουν την ανάγκη του κατηγορούμενου , σημειώνοντας επίσης πως δεν υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία με την διάπραξη των αδικημάτων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 35χρονου αναφέρθηκε ακολούθως σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις όπου το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 μέχρι 9 ετών.

Κάλεσε μάλιστα το δικαστήριο να μην επιβάλει εξοντωτική ποινή.

Την Κατηγορούσα αρχή εκπροσωπεί στην υπόθεση η α’ δημόσιος κατήγορος Ξένια Ξενοφώντος.

Η κ. Ξενοφώντος στην αγόρευση της στη σημερινή δικάσιμο για μετριασμό της ποινής αναφέρθηκε σε δύο πανομοιότυπες καταδίκες.

Το νήμα της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν στις 06.12.2015, μέλη της ΥΚΑΝ κατόπιν ενταλμάτων έρευνας προέβησαν σε έρευνα δύο κατοικιών, αρχικά στην ανώγεια κατοικία και στη συνέχεια στην ισόγειο κατοικία, χωρίς να εντοπιστεί οτιδήποτε το ενοχοποιητικό.

Έρευνα που διενεργήθηκε στη συνέχεια στους εξωτερικούς χώρους των εν λόγω οικιών στο χωριό Μαραθούντα, είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό στο έδαφος της αυλής, με τη χρήση «τσάπας», τριών πλαστικών δοχείων, εντός των οποίων εντοπίστηκαν ποσότητες κοκαΐνης, λεβαμισόλης και φαινακετίνης .

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο η φαινακετίνη αποτελεί αναλγητικό φάρμακο ενώ η λεβαμισόλη αντιπαρασιτικό φάρμακο. Και τα δύο χρησιμοποιούνται σαν αραιωτικό της κοκαΐνης.

Τόσο η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής όσο και ο δικηγόρος του κατηγορούμενου εφοδίασαν το Δικαστήριο στις προηγούμενες δικάσιμους με κείμενο της αγόρευσης τους, κάτι που βοήθησε στην καλύτερη κατανόηση των θέσεων που ανέπτυξαν συμβάλλοντας ταυτόχρονα, στην συγκεκριμένη περίπτωση, στην εξοικονόμηση πολύτιμου δικαστικού χρόνου.

Το δικαστήριο επιφύλαξε να ανακοινώσει την ποινή του 35χρονου στις 21 Σεπτεμβρίου στις 11:00 το πρωί και διέταξε όπως μέχρι τότε ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση η Αστυνομία είχε προχωρήσει στην σύλληψη άλλων τριών προσώπων της συμβίας του 35χρονου, της μητέρας της και του αδερφού της που ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι,αφού δεν προέκυψε οτιδήποτε ενοχοποιητικό εναντίον τους.