Ο κακός χαμός στην Πάφο για έναν κουβά με μπογιά! Μάθε πώς μπορείς να πάρεις τον δικό σου

Ο κακός χαμός στην Πάφο για έναν κουβά με μπογιά! Μάθε πώς μπορείς να πάρεις τον δικό σου

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Βάφω το σπίτι μου, καθαρίζω τη γειτονιά μου, ομορφαίνω την πόλη μου» βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο από τον Δήμο Πάφου.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι δημότες Πάφου, των οποίων τα σπίτια παρουσιάζουν εξωτερική εμφάνιση που χρήζει βαφής, αφού υποβάλουν σχετική αίτηση. Το πρόγραμμα καλύπτει μόνο τις εξωτερικές όψεις του κτηρίου.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, τεχνικός του Δήμου Πάφου επισκέπτεται το κτήριο και πιστοποιεί ότι χρήζει βαφής. Ο Δήμος Πάφου προσφέρει δωρεάν συγκεκριμένη ποσότητα μπογιάς, ανάλογα με τη συνολική εξωτερική επιφάνεια κάθε σπιτιού.

Το χρώμα συμφωνείται εκ των προτέρων και βασίζεται στα δεδομένα της κάθε περιοχής. Τα εργατικά, καθώς και όλα τα έξοδα για τις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές εργασίες αναλαμβάνει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Με την έγκριση της αίτησης, ο Δήμος παραχωρεί τη μισή ποσότητα χρώματος, ενώ η υπόλοιπη δίνεται άμεσα, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι ιδιοκτήτες οικιών, που κατέχουν όλες τις σχετικές άδειες, ενώ η οικία για την οποία υποβάλλεται η αίτηση θα πρέπει να έχει ανεγερθεί πριν από το 2010.

Όσοι ιδιοκτήτες επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να σπεύσουν, καθώς η πρώτη φάση ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου, με την αξιολόγηση όλων των αιτήσεων και την έναρξη των εργασιών βαψίματος.