Συναγερμός το βράδυ στο αεροδρόμιο Πάφου: Παραβιασμένες πύλες εισόδου

Συναγερμός το βράδυ στο αεροδρόμιο Πάφου: Παραβιασμένες πύλες εισόδου

Σε συναγερμό τέθηκαν αργά το βράδυ του Σαββάτου, η Αστυνομία Πάφου και οι υπηρεσίες ασφαλείας του διεθνούς αεροδρομίου Πάφου, όταν διαπιστώθηκε ότι τρεις πύλες στην περιμετρική περίφραξη του αερολιμένα και της στρατιωτικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου, που χρησιμοποιούνται από οχήματα της Πυροσβεστικής σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, βρέθηκαν παραβιασμένες.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, η Αστυνομία, ενημερώθηκε νωρίτερα το βράδυ ότι οι κλειδαριές και οι αλυσίδες στις εν λόγω πύλες είχαν αποκοπεί και στη μονάδα σήμανε συναγερμός. Στο αεροδρόμιο έσπευσε αμέσως κλιμάκιο του ΤΑΕ Πάφου, που σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας του αερολιμένα και της στρατιωτικής βάσης εξετάζουν εξονυχιστικά όλα τα δεδομένα.

Οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες ως προς το αν οι δράστες της ενέργειας εισήλθαν και για ποιο λόγο εντός του περιφραγμένου χώρου. Υπήρξε και η πληροφορία για κλοπή υλικού από φρουρό στο βάση, η οποία δεν επιβεβαιώνεται ωστόσο επισήμως, ενώ άλλοι παράγοντες υποστηρίζουν ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη οχήματος να εισέρχονται εντός του αεροδρομίου από τις παραβιασθείσες πύλες, πράγμα που θα γινόταν λόγω των βροχών που προηγήθηκαν και της λάσπης στα χωράφια περιμετρικά του αεροδρομίου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκαν τόσο οι αρχές της Εθνικής Φρουράς, όσο και της Πολιτικής Αεροπορίας και οι έρευνες συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, κυρίως στην αεροπορική βάση.

Πηγή: Φιλελεύθερος