ΠΑΦΟΣ: Το βρέφος είχε κτυπήσει και δεν ανησύχησε ούτε η μάνα ούτε ο πατέρας – Χειροπέδες και στους 2

ΠΑΦΟΣ: Το βρέφος είχε κτυπήσει και δεν ανησύχησε ούτε η μάνα ούτε ο πατέρας – Χειροπέδες και στους 2

Ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης του νεκρού βρέφους στην Πάφο – Εξετάζουν αν το κτύπησαν οι γονείς του πριν την πτώση

 

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν σήμερα οι γονείς του τρίμηνου βρέφους που έχασε την μάχη για τη ζωή στις 22 Φεβρουαρίου, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία στη σύλληψη του πατέρα και της μητέρας του βρέφους , που είναι αμφότεροι ηλικίας 29χρόνων, προχώρησαν βάσει Δικαστικών ενταλμάτων μέλη της Αστυνομίας γύρω στις 17:00 χθες, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ανθρωποκτονίας.

Οι δύο συλληφθέντες με καταγωγή από την Ρουμανία τέθηκαν υπό κράτηση για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με βάση το ιατροδικαστικό πόρισμα από την νεκροτομή που διενεργήθηκε στο βρέφος, ο θάνατος του προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το βρέφος να κτυπήθηκε από τους γονείς του πριν την πτώση του στο πάτωμα.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το τρίμηνο βρέφος είχε ανανήψει 45 λεπτά μετά που διαπιστώθηκε ότι δεν είχε παλμούς στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του εξακολουθούσε να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για αυτό και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην Εντατική Μονάδα Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου στη Λευκωσία, όπου τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Το τρίμηνο βρέφος όταν επανάκτησε στις 19 Φεβρουαρίου καρδιακή λειτουργία, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι έφερε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, επισκληρίδιο αιμάτωμα και παραχνοειδή εμφορά.

Η μητέρα αρχικά κατέθεσε στην Αστυνομία ότι ενώ το βρέφος βρισκόταν στην κατοικία του, έπεσε και χτύπησε στο μέτωπο, χωρίς όμως να ανησυχήσει κανένα από τα μέλη της οικογένειας, ώσπου ξεκίνησαν οι εμετοί.

Διαβάστε περισσότερα για την Κύπρο πατώντας εδώ!

*φωτογραφία αρχείου