ΠΑΦΟΣ: Έστειλε την αδελφή και αδελφότεκνη της στο Δικαστήριο - Θα πάρει αποζημίωση €100

ΠΑΦΟΣ: Έστειλε την αδελφή και αδελφότεκνη της στο Δικαστήριο - Θα πάρει αποζημίωση €100

Διαφώνησαν για τα βοηθητικά δωμάτια που τους άφησαν κληρονομιά οι γονείς τους.

 

Μια παράξενη οικογενειακή υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια, όταν γυναίκα κατήγγειλε την αδελφή της και την αδελφότεκνη της μετά από διαφωνίες που είχαν σχετικά με ακίνητη περιουσία που κληρονόμησαν από τους γονείς τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» η εναγόμενη αδελφή και αδελφότεκνη της διαμένουν στο ίδιο τεμάχιο γης στην Πάφο, με τις πρώτες να βρίσκονται στο ισόγειο και την ενάγουσα στον πρώτο όροφο, ενώ στον ισόγειο χώρο των δύο κατοικιών υπάρχουν βοηθητικά κτίρια, τα οποία αποτελούν κοινόκτητη περιουσία.

Όπως αναφέρει η ενάγουσα, είχε λάβει το 2009 την αποκλειστική χρήση των δύο μπροστινών δωματίων, ενώ η αδελφή και αδελφότεκνη της την αποκλειστική χρήση των δύο πισινών δωματίων.

Η ενάγουσα μετά και τον πιο πάνω διακανονισμό εξασφάλισε άδεια οικοδομής για τα δωμάτια που κατέχει την αποκλειστική χρήση και υπέγραψε συμβόλαια με εργολάβο ώστε να προβεί σε προσθήκες και μετατροπές επί των δωματίων. Ωστόσο, όπως καταγγέλει η ενάγουσα, η αδελφή και αδελφότεκνη της επενέβησαν παράνομα στα πιο πάνω δωμάτια και προκάλεσαν ζημιές παρεμποδίζοντας μάλιστα και τον εργολάβο να συνεχίσει τις εργασίες τους.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζει, οι δυο τους είχαν σπάσει τις κλειδαριές των δωματίων και τοποθέτησαν νέες, ενώ καταγγέλλονται πως προσέλαβαν μπράβους ώστε να εκφοβίσουν και να παρενοχλήσουν τον εργολάβο που θα προχωρούσε στις εργασίες.

Η ενάγουσα μετά από ακρόαση και αφού επέδειξε τους βασικούς τις ισχυρισμούς, το Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία δηλώνει και αναγνωρίζει την ενάγουσα ως αποκλειστικό χρήστη των πιο πάνω δωματίων, ενώ παράλληλα επιδικάστηκαν και ονομαστικές - συμβολικές αποζημιώσεις ύψους 100 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα για Κύπρο πατώντας εδώ!