Έκλεισαν τον δρόμο στον Ακάμα μετά το θανατηφόρο

Έκλεισαν τον δρόμο στον Ακάμα μετά το θανατηφόρο

Με απόφαση της Αστυνομίας και του Τμήματος Δασών από την Κυριακή, έκλεισε ο δρόμος, στον οποίο σημειώθηκε  το τραγικό δυστύχημα του Σαββάτου με τους δύο νεκρούς, κοντά στα Λουτρά της Αφροδίτης.

Αυτό αποκάλυψε ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, ο οποίος προανήγγειλε τη σύγκλιση ευρείας σύσκεψης των φορέων του διαμερίσματος απόψε, προκειμένου να εξετασθεί η κατάσταση που δημιουργείται.

Ο Γιώτης Παπαχριστοφή έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια, τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη όδευση υφίσταται και χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, κατά την έκφραση του, τόσο από ντόπιους που έχουν εργασίες στην περιοχή, όσο και από το τεράστιο τουριστικό ρεύμα του Ακάμα.

«Βάσει επίσημων στοιχείων και μετρήσεων, 200 χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη όδευση για να εισέλθουν από τα Λουτρά της Αφροδίτης στο εσωτερικό του Ακάμα», είπε.

«Εμείς διαφωνούμε με την απόφαση απλώς να κλείσει ο δρόμος. Πρόκειται για ένα κρατικό δρόμο, εντός κρατικού δάσους που πολύ εύκολα και ανέξοδα σχεδόν, μπορεί να βελτιωθεί άμεσα για να χρησιμοποιείται με ασφάλεια. Ας βελτιώσουν το δρόμο για να μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς πρόβλημα, από πού ως πού να κλείσει εντελώς;».

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς τόνισε ότι στην αποψινή σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο θα  συμμετάσχουν οι βουλευτές Πάφου, οι κοινοτάρχες του διαμερίσματος Χρυσοχούς και φορείς της περιοχής, με αίτημα ακριβώς την επαναλειτουργία της συγκεκριμένης όδευσης και την άμεση έναρξη βελτιωτικών έργων.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ