Θάνατος βρέφους: Δεν έπεσε τελικά από τον καναπέ το παιδί - Πως προέκυψε το μοιραίο χτύπημα

Θάνατος βρέφους: Δεν έπεσε τελικά από τον καναπέ το παιδί - Πως προέκυψε το μοιραίο χτύπημα

Αναφορά στο δικαστήριο για βίντεο που κατέχει η μητέρα - Όλα τα νέα δεδομένα

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο προσήχθη σήμερα το ζεύγος των αλλοδαπών για τον θάνατο βρέφους.

Ο 29χρονος πατέρας από την Ρουμανία αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας κατά παράβαση του άρθρου 205 του ποινικού κώδικα που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι και δια βίου και της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, σύμφωνα με το άρθρο 210 του ποινικού κώδικα Κεφ. 154.

Διαβάστε επίσης: Ασφαλτόστρωση δρόμων στη Λευκωσία – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Η μητέρα του βρέφους επίσης 29 ετών αντιμετωπίζει την κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης κατά παράβαση του άρθρου 210 του ποινικού κώδικα.

Ο 29χρονος τελεί υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές ενώ η σύζυγος του αφέθηκε ελεύθερη υπό περιοριστικούς όρους. Στην σημερινή δικάσιμο η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής ζήτησε από το Δικαστήριο αναβολή 20 ημερών περίπου σημειώνοντας πως αμφότερες οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κάποια σημεία με στόχο την επίσπευση της δικαστικής διαδικασίας .

Το Δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα και όρισε την υπόθεση για τις 18.4.2019 στις 09:00 το πρωί, αφού η υπόθεση δεν μπορούσε να συνεχιστεί σήμερα λόγω και την απουσίας της προέδρου του Κακουργιοδικείου.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο νεαρός πατέρας που κατάγεται από την Ρουμανία, την 17η Φεβρουαρίου 2018 στην κατοικία που διέμενε με την γυναίκα του στην Τίμη, επίσης από την Ρουμανία μαζί με τα τρία τους ανήλικα παιδιά με παράνομη πράξη επέφερε το θάνατο στο γιο του ηλικίας τριών μηνών .

Αρχικά στην κατάθεση του ο πατέρας του βρέφους είχε αναφέρει ότι στις 26 Φεβρουαρίου το παιδάκι του έπεσε από καναπέ ύψους 70 εκατοστών. Ωστόσο σε δεύτερη κατάθεση του στις 28 Φεβρουαρίου ανέφερε πως το μωρό έπεσε από την αγκαλιά του ενώ το κρατούσε όταν ο ίδιος κατέβαινε από μεταλλική σκάλα του σπιτιού του. Ο 29χρονος είπε στη νέα του κατάθεση ότι φοβήθηκε να αναφέρει αρχικά κάτι στις ανακριτικές αρχές φοβούμενος ότι θα του έπαιρναν την επιμέλεια των παιδιών του.

Εξάλλου όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο από τους συνηγόρους υπεράσπισης του βρέφους η μητέρα του μωρού κατέχει βίντεο , σύμφωνα με το οποίο δείχνει το βρέφος να είναι καλά μετά τον τραυματισμό του στο σπίτι.

Σημειώνεται πως το ιατροδικαστικό πόρισμα από την νεκροτομή που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Ανδρέας Μαρνερίδης και Αγγελική Παπέττα ήταν καθοριστικό στην σύλληψη του ζεύγους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Ο κ. Μαρνερίδης είχε αποφανθεί μετά τη νεκροτομή που διενήργησε με την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα ότι ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεπεία πτώσης από ύψος και πως η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη το βρέφος δεν είναι συμβατή με πτώση από καναπέ ύψους 70 εκατοστών σημειώνοντας πως τέτοια κάκωση προκαλείται από πτώση από μεγαλύτερο ύψος.

Να αναφερθεί πως ενώπιον του Κακουργιοδικείου, οι γονείς του βρέφους, παρουσιάστηκαν μετά την παραπομπή τους στις 18 Απριλίου του 2018.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ