Στα γραφεία του ΤΑΕ μαθητής για τις φάρσες για βόμβες σε σχολεία

Στα γραφεία του ΤΑΕ μαθητής για τις φάρσες για βόμβες σε σχολεία

Η Αστυνομία σηκώνει μανίκια για την κατάσταση με τις φάρσες που έχει ξεφύγει

Άντρη Θρασυβούλου

Για ακόμη μια μέρα έδρασαν οι φαρσέρ στην Πάφο. Τα δύο τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας σε τρία σχολεία στην Πάφο σήκωσαν για ακόμη μια φορά την Αστυνομία στο πόδι. Αμέσως οι αρχές εκκένωσαν τους χώρους των σχολείων και πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν έρευνες επιτόπου όπου και διαπιστώθηκε ότι τα τηλεφωνήματα ήταν για ακόμη μια φορά φάρσα. Το ένα τηλεφώνημα αφορούσε το Νικολαίδειο Γυμνάσιο το οποίο συστεγάζεται με το Λύκειο Κύκκου και το δεύτερο το Γυμνάσιο Θεοσκέπαστης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Όπως πληροφορείται το Newsbomb, η Αστυνομία έχει ενώπιον της συγκεκριμένη πληροφορία για ανήλικο ο οποίος αναμένεται σήμερα να ανακριθεί στην παρουσία των γονέων του. Οι αρχές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τα συγκεκριμένα περιστατικά. Μάλιστα, το φαινόμενο που επικρατεί, αφορά σχολεία παγκύπρια όχι μόνο την πόλη της Πάφου όπου τα τηλεφώνηματα έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ημέρες.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Θα παίξει βόμβα» - Οι φαρσέρ στην Κύπρο δεν αφήνουν σε ησυχία τις αρχές

Τα τηλεφωνήματα έγιναν από άγνωστο αριθμό τηλεφώνου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία και αφορά τον εντοπισμό των φαρσέρ έγκειται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 5 χρόνια. Για να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο από τη Νομική Υπηρεσία, θα πρέπει το αδίκημα να αφορά ποινή φυλάκισης πέραν των 5 ετών. Οι αρχές θεωρούν ότι τα τηλεφωνήματα που έγιναν απανωτά σε σχολεία της Πάφου προέρχονται από διαφορετικά άτομα.