Ανατροπή - Είπε ΝΑΙ τελικά ο Δήμος Πάφου για ανέγερση ναού στον κήπο

Ανατροπή - Είπε ΝΑΙ τελικά ο Δήμος Πάφου για ανέγερση ναού στον κήπο

Με έντεκα ψήφους υπέρ, εννέα εναντίον και μια αποχή

Με έντεκα ψήφους υπέρ , εννέα εναντίον και μια αποχή, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ανέτρεψε προηγούμενη απόφαση του τασσόμενο θετικά υπέρ της ανέγερσης καθεδρικού ναού στα όρια του δημόσιου κήπου ιδιοκτησία της Μητρόπολης Πάφου.

Διαβάστε επίσης: Διπλό φονικό: Έκαναν «μαύρο στο ξύλο» το Λ. Σολωμού στις Φυλακές - Τι ζητεί η δικηγόρος του

Περισσότεροι από τριακόσιοι πολίτες γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου παρακολουθώντας την δημόσια συνεδρία ενώ με το τέλος της συνεδρίας πολίτες που τάσσονται εναντίον της ανέγερσης του ναού στον κήπο αποδοκίμασαν έντονα κυρίως τα μέλη του σώματος και τον δήμαρχο που υπερψήφισαν την πρόταση της Μητρόπολης Πάφου. Με την  είσοδο του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου στην αίθουσα, όπου ανέλυσε την πρότασή του και απάντησε σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων, οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν τον ακάθιστο ύμνο και τον εθνικό ύμνο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας

Το στοιχείο που διαφοροποίησε την θέση της ΕΔΕΚ, η οποία υπήρξε καθοριστική στην αλλαγή πλεύσης του Δημοτικού Συμβουλίου,  όπως ανέφερε στην συνεδρία τόσο ο ίδιος ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας όσον και ο Μητροπολίτης Γεώργιος είναι ότι η εκκλησία αποδέχεται να χωρομετρηθεί ο ναός σε οποιοδήποτε σημείο του κήπου, συζητεί το ίδιο το μέγεθος , την αρχιτεκτονική μορφή προκειμένου να συνάδει με τα νεοκλασικά κτήρια της περιοχής, ενώ μόλις ευοδωθεί η προσπάθεια θα αποσύρει την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος της πολιτείας για τον μηδενισμό του συντελεστή δόμησης της εκκλησιαστικής περιουσίας στον κήπο. 

56940389 805038353207601 8653427561688203264 n

Σημειώνεται ότι με την θετική άποψη που εξασφάλισε η εκκλησία θα πρέπει να αποταθεί διαδοχικά τώρα στο Συμβούλιο Παρεκκλίσεων και στο Υπουργικό Συμβούλιο για να εξασφαλίσει κατά παρέκκλιση την συγκεκριμένη άδεια. 

Πηγή: ΚΥΠΕ