Εκδήλωση διαμαρτυρίας νεφροπαθών της Πάφου

Εκδήλωση διαμαρτυρίας νεφροπαθών της Πάφου

Τα κρεβάτια των ασθενών είναι σχεδόν ενωμένα και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων

Αξιοπρεπή και ανθρώπινη αντιμετώπιση απαίτησαν οι νεφροπαθείς της επαρχίας Πάφου χαρακτηρίζοντας τριτοκοσμικές τις συνθήκες που επικρατούν στον υφιστάμενο θάλαμο, στο πλαίσιο εκδήλωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το πρωί έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Όπως ανέφεραν  τα κρεβάτια των ασθενών είναι σχεδόν ενωμένα και υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης μικροβίων, ενώ σχεδόν 15 κρεβάτια και μηχανές έχουν στριμωχτεί σε μια αίθουσα με προδιαγραφές έξι μόνο κλινών. 

Διαβάστε εδω τις ειδήσεις της ημέρας

Ο πρόεδρος της Επιτροπής αιμοκαθαριζομένων Ανδρέας Ξενοφώντος  δήλωσε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου εξυπηρετεί γύρω στους 100 ασθενείς οι οποίοι χωρίζονται σε τρεις διαφορετικές ομάδες ενώ ίσως χρειαστεί να προστεθεί άλλη μια βάρδια.

Στην εκδήλωση παρέστησαν τόσο ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας βουλευτής Πάφου Κώστας Κωνσταντίνου όσο και ο βουλευτής Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης οι οποίοι σε δηλώσεις τους,  εξέφρασαν την απαρέσκεια τους για την καθυστέρηση που επικρατεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων. Σε συνάντηση που θα έχουν με την αρμόδια Υπουργό θα θέσουν επιτακτικά το ζήτημα, είπαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ