Επιχείρηση πάταξης παράνομης εργοδότησης και αδήλωτης εργασίας

Επιχείρηση πάταξης παράνομης εργοδότησης και αδήλωτης εργασίας

Υπόθεση παράνομης εργοδότησης διερευνά η Αστυνομία Πάφου

Υπόθεση παράνομης εργοδότησης , παράνομης απασχόλησης και πλαστοπροσωπίας διερευνά η Αστυνομία Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου), μαζί με λειτουργούς του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διενήργησαν σήμερα έλεγχο σε υπό ανέγερση υποστατικό στην επαρχία Πάφου, για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και της αδήλωτης εργασίας.

Διαβάστε επίσης: ΕΚΤΑΚΤΟ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό

Κατά την επιχείρηση, ελέγχθηκαν συνολικά 130 πρόσωπα, εκ των οποίων 31 εργοδότες, 67 εργοδοτούμενοι, υπήκοοι Ευρωπαϊκών χωρών και 32 εργοδοτούμενοι, υπήκοοι Τρίτων χωρών. Από αυτούς διαπιστώθηκε ότι 10 πρόσωπα εργάζονταν χωρίς να είναι δηλωμένα στις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αποτέλεσμα οι λειτουργοί του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων να προχωρήσουν στην έκδοση γραπτής ειδοποίησης προς τους έξι εργοδότες τους και να αναλάβουν την έκδοση εξώδικων διοικητικών προστίμων.

Άλλα τέσσερα πρόσωπα, υπήκοοι Τρίτων χωρών εργάζονταν παράνομα στο μέρος, ενώ οι τρεις από αυτούς, υπέδειξαν στα μέλη της Αστυνομίας, έγγραφα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο ήταν πλαστά.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό για περαιτέρω εξετάσεις, σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης απασχόλησης χωρίς την άδεια του Λειτουργού Μετανάστευσης και πλαστοπροσωπίας. Αυτοί εργοδοτούνταν από τρία πρόσωπα, εναντίον των οποίων διερευνώνται υποθέσεις παράνομης εργοδότησης.

Τις εξετάσεις συνεχίζει ο Αστυνομικός Σταθμός Πέγειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ