Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο της Πάφου

Αλλάζει το παραλιακό μέτωπο της Πάφου

Τι αλλάζει

Την αναβάθμιση του παραλιακού τους μετώπου προωθούν οι Δήμοι Πάφου και Γεροσκήπου σε συνεργασία με τους ξενοδόχους , σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως οι δύο τοπικές αρχές προωθούν την κατασκευή κυματοθραυστών της ακτογραμμής  από το ξενοδοχείο Φαέθων μέχρι τα Δημοτικά Μπάνια με στόχο την δημιουργία αμμωδών παραλιών στα ξενοδοχεία. Ο κ. Παυλίδης σημείωσε, πως η ημερομηνία έναρξης του έργου υπολογίζεται στα τέλη του 2019 με αρχές του 2020 .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρό ατύχημα: Τραυματισμός μοτοσικλετιστή

Το κόστος του έργου που περιλαμβάνει 14 κυματοθραύστες ανέρχεται στα 13 εκ. ευρώ και γίνεται σε συνεργασία των  Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου και με την συνδρομή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου.

Η απόφαση,όπως ανέφερε, λήφθηκε εδώ και ενάμισι χρόνο, έγιναν οι μελέτες  και στο παρών στάδιο το θέμα της κατασκευής του έργου των κυματοθραυστών βρίσκεται στην υπηρεσία περιβάλλοντος για την τελική έγκριση.   

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου είπε πως οι αρμόδιοι φορείς ευελπιστούν με την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου στην προσέλκυση καλύτερης ποιότητας τουρισμού, κατέληξε .

Πηγή: ΚΥΠΕ