Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με τριμελή Υπουργική Επιτροπή για τον δρόμο αεροδρομίου – Έζουσας

Συνάντηση ΕΒΕ Πάφου με τριμελή Υπουργική Επιτροπή για τον δρόμο αεροδρομίου – Έζουσας

Σημειώνεται πως το έργο σήμερα είναι ημιτελές

Συγκεκριμένη πρόταση από τριμελή Υπουργική Επιτροπή αναμένει το ΕΒΕ Πάφου για τον δρόμο αεροδρομίου – Έζουσας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ανδρέα Δημητριάδη.

Ο κ. Δημητριάδης είπε πως το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου θα έχει συνάντηση στις 27 Σεπτεμβρίου με τριμελή Υπουργική Υπιτροπή στην Πάφο για το θέμα του δρόμου και εκεί αναμένεται να κατατεθεί από την Υπουργική Επιτροπή συγκεκριμένη πρόταση επί του θέματος.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως έγιναν συντονιστικές ενέργειες τριών Υπουργείων Γεωργίας, Συγκοινωνιών και Εσωτερικών υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας Κώστα Καδή με στόχο την επίλυση του θέματος με τη συμμετοχή της Επιτροπής Περιβάλλοντος και του Τμήματος Θήρας.

Ύστερα από ενημέρωση της οποίας έτυχε, σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου, συζητήθηκε συγκεκριμένη πρόταση, την οποία αναμένουν να ακούσουν στην επικείμενη συνάντηση, ώστε να διαφανεί, όπως είπε, αν θα είναι βιώσιμη ή όχι.

Ευελπιστούμε συνέχισε, σε μια οριστική επίλυση του προβλήματος, ώστε να επιλυθεί το θέμα της κατασκευής του δρόμου αεροδρομίου – Έζουσας που εκκρεμεί για δεκαετίες. Ο κ. Δημητριάδης αναφέρει πως στόχος της συνάντησης είναι η επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος της κατασκευής ενός έργου υποδομής με μεγάλη σημασία για τον τόπο, η υλοποίηση του οποίου καθυστερεί "αδικαιολόγητα και υπερβολικά".

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Επεσήμανε επίσης πως το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου βρίσκεται σε θέση αναμονής, να ακούσει την πρόταση του Κράτου , προσθέτοντας πως πρέπει το θέμα, το οποίο διαιωνίζεται για δεκαετίες να λήξει.

Σημειώνεται πως το έργο σήμερα είναι ημιτελές.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ακόμη, πως το ΕΒΕ Πάφου σε συνεργασία με τους βουλευτές της Επαρχίας Πάφου, έχουν ζητήσει συνάντηση και  με τον Υφυπουργό Τουρισμού για την ερχόμενη Τρίτη, ώστε να εξεταστούν τα θέματα της κατασκευής της Μαρίνας στα Πότιμα, της προβλήτας αλλά και θέματα πτήσεων Πάφου – Αθήνας.

Πηγή: ΚΥΠΕ