Ανεστάλησαν τα απεργιακά μέτρα στον Δήμο Πάφου

Ανεστάλησαν τα απεργιακά μέτρα στον Δήμο Πάφου

Συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στον Δήμο Πάφου.

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στον Δήμο Πάφου που πραγματοποιήθηκε χθες νωρίς το απόγευμα, αποφάσισε να αναστείλει την 24ωρη απεργία που επρόκειτο να αρχίσει σήμερα.

Η εξέλιξη προέκυψε μετά που ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος υπέγραψε συμφωνία για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης των εργαζομένων στον Δήμο Πάφου. Με τη μεσολάβηση του αρμόδιου Υπουργείου, υπήρξε εκ νέου διάλογος μεταξύ του Δημάρχου και των συντεχνιών, όπου επιτεύχθηκε η συμφωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θέλετε να γίνετε ΣΥΟΠ; - Τόσα θα βάζετε στην τσέπη πρώτο μισθό

Η συμφωνία μεταξύ του Δήμου Πάφου και των συντεχνιών ΣΕΚ, ΔΕΟΚ και ΠΕΟ, προβλέπει την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και των συντεχνιών από 12.1.2015 μέχρι 31.12.2018 ως αυτή είχε την 31.12.2011. Επίσης προβλέπει την άμεση έναρξη εντατικών διαπραγματεύσεων εντός του Οκτωβρίου για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης του Δήμου Πάφου η οποία θα καλύπτεται την περίοδο 1.1.2019 έως 31.12.2021.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Ακόμη, από το 2019 αποτελεί στόχο και των δύο μερών η δημιουργία ομοιογενοποιημένης (χωρίς υποσημειώσεις και εξαιρέσεις) παγκύπριας συλλογικής σύμβασης μέσα από τη διαδικασία της Ένωσης Δήμων στην οποία θα ενταχθεί και ο Δήμος Πάφου.
Οι συντεχνίες δηλώνουν ότι μονομερώς η συλλογική σύμβαση του Δήμου Πάφου θα αποτελεί παράρτημα της Παγκύπριας Συλλογικής Σύμβασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ