Ακυρώθηκε πλειστηριασμός κύριας κατοικίας ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάφο

Ακυρώθηκε πλειστηριασμός κύριας κατοικίας ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάφο

Μετά από παρέμβαση του Χρ. Επιτρόπου

H Τράπεζα Κύπρου μετά από παρέμβαση του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, Παύλου Ιωνάννου, ακύρωσε εκποίηση κατοικίας μονήρους ηλικιωμένης γυναίκας στην Πάφο, ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο Επίτροπος με αφορμή δημοσιεύματα περί επικείμενης εκποίησης κατοικίας.

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ
 
Σε σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Ιωάννου, αναφέρει ότι η παρέμβασή του έγινε «καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του» κατόπιν σχετικής παράκλησης του Προέδρου του Συνδέσμου Προστασίας Πρώτης Κατοικίας.
 
Στην επιστολή που απέστειλε στην τράπεζα ο κ. Ιωάννου, αντίγραφο της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα, ο κ. Ιωάννου ζητά από την τράπεζα όπως ακυρώσει τον πλειστηριασμό για «ανθρωπιστικούς λόγους» αφού πρόκειται για χήρα ηλικιωμένη γυναίκα, ενώ λόγω της επιφυλασσόμενης τιμής της κατοικίας που ήταν €18.000 «δεν θα επηρεαστούν ουσιωδώς τα συμφέροντα της τράπεζας σας», όπως αναφέρει.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου εξέφρασε τις ευχαριστίες το «για άλλη μια φορά στην Τράπεζα Κύπρου για την έγκαιρη ανταπόκρισή της σ’  ένα αίτημα ανθρωπιστικού χαρακτήρα, αλλά και γενικότερα, για την αγαστή συνεργασία της με το Γραφείο του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου».

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας
 
«Φρονούμε ότι η εν λόγω συνεργασία αποβαίνει προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του Δημοσίου Συμφέροντος. Ωσαύτως ευχαριστούμε, με την ευκαιρία, το Σύνδεσμο Προστασίας Πρώτης Κατοικίας για την ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία του μαζί μας, στην κοινή προσπάθεια για ορθολογική αντιμετώπιση των προβλημάτων των δανειοληπτών, στο πλαίσιο της νομιμότητας», καταλήγει ο κ. Ιωάννου.

Πηγή: ΚΥΠΕ