Μονόωρη στάση εργασίας των ιδιοκτητών σχολών οδηγών Πάφου

Μονόωρη στάση εργασίας των ιδιοκτητών σχολών οδηγών Πάφου

Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθαν  σήμερα  οι ιδιοκτήτες των σχολών οδηγών της Πάφου. Οι 26 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών της επαρχίας διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης του επαρχιακού γραφείου οδικών μεταφορών που έχουν ως αποτέλεσμα να καθυστερεί η απόκτηση άδειας οδήγησης από νέους οδηγούς.

Οι  ιδιοκτήτες των σχολών συγκεντρώθηκαν με τα εκπαιδευτικά τους οχήματα στην περιοχή «Δασούδι» και στη συνέχεια σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή  καταλήγοντας στα επαρχιακά γραφεία του ΤΟΜ.

Διαβάστε εδώ όλες τις τοπικές ειδήσεις

 Όπως καταγγέλλουν, έχουν πλέον δημιουργηθεί λίστες αναμονής για όσους θέλουν να αποκτήσουν άδεια οδήγησης ή επαγγελματική άδεια  πέντε έως έξι μηνών. Οι ιδιοκτήτες σχολών οδηγών , των δυο επαγγελματικών συνδέσμων, ΠΑΣΕΣΟ και ΣΙΣΟΚ αλλά και οι μεμονωμένοι συνάδελφοι τους έχουν αποστείλει επιστολές κατ’ επανάληψη στο αρμόδιο τμήμα και στο υπουργείο μεταφορών χωρίς να δίνονται λύσεις όπως υποστηρίζουν.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΕΣΟ, Σάββας Ευθυμίου, και ο Πρόεδρος του ΣΙΣΟΚ, Ευθύβολος Χούλος, ανέφεραν ότι όχι μόνο είναι υποστελεχωμένο το τμήμα στην Πάφο αλλά με απόφαση της διεύθυνσης του ΤΟΜ καθημερινά δυο εξεταστές από την Πάφο μεταβαίνουν στο γραφείο της Λεμεσού για να αποσυμφορήσουν το τμήμα αυτό όπου επίσης υπάρχουν πιεστικές ανάγκες.

Και ενώ στην Πάφο η λίστα αναμονής μεγαλώνει, όπως καταγγέλλουν, ιδιοκτήτες σχολών από τη Λεμεσό καταφέρνουν να εξασφαλίζουν ημερησίως μέχρι και 8 θέσεις  εξέτασης με αποτέλεσμα το πρόβλημα να μεγαλώνει ακόμη περισσότερο.

 Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Σχολιάζοντας από την Πάφο την κινητοποίηση των ιδιοκτητών σχολών οδηγών η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδη είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία για την πρόσληψη τεχνικών, για αποπαγοποίηση πρόσθετων θέσεων, και ενθαρρύνονται οι υπάλληλοι κυρίως στην Πάφο να εργάζονται υπερωριακά. Είπε ακόμη το επόμενο διάστημα αναμένεται αποσυμφόρηση και για τους επιθεωρητές φορτηγών αφού μέρος της διαδικασίας αυτής θα αναληφθεί και από ιδιώτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ