Εσπερινή Σχολή Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και στην Πάφο

Εσπερινή Σχολή Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και στην Πάφο

Δεύτερη ευκαιρία σε άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει τη μέση Εκπαίδευση

Άρχισε ήδη και επίσημα τη λειτουργία της στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Τεχνικής Σχολής Πάφου, η Εσπερινή Σχολή Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΣΤΕΕ).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, η  Εσπερινή Σχολή δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε άτομα που δεν έχουν ολοκληρώσει τη μέση Εκπαίδευση να αποκτήσουν Απολυτήριο, το οποίο είναι ισάξιο με αυτό που απονέμεται στις πρωινές Τεχνικές και Επαγγελματικές Σχολές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεταρρύθμιση Δήμων: Τα δυο σενάρια -Η συμπλεγματοποίηση στα σκαριά

Απόφοιτοι Λυκείου ή Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης απαλλάσσονται από τα μαθήματα γενικής παιδείας και παρακολουθούν μαθήματα ειδικότητας, δύο φορές τη βδομάδα. 

Όπως αναφέρεται οι απόφοιτοι των ΕΣΤΕΕ δικαιούνται να παρακαθίσουν στις Παγκύπριες εξετάσεις και να διεκδικήσουν θέση σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας τις θέσεις που παραχωρούνται στους απόφοιτους των Τεχνικών Σχολών. Για όσους δηλώσουν ενδιαφέρον για διεκδίκηση θέσης, θα παρέχεται ενισχυτική διδασκαλία στα εξεταζόμενα μαθήματα, τέσσερις περιόδους τη βδομάδα.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Στόχος των Εσπερινών Σχολών, προστίθεται στην ανακοίνωση,  είναι να συμβάλουν στη Δια Βίου Μάθηση και στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, προσφέροντας την ευκαιρία ολοκλήρωσης σπουδών σε άτομα τα οποία για οποιονδήποτε λόγο αναγκάστηκαν να διακόψουν τη φοίτησή τους σε γυμνάσιο ή λύκειο, διαπλάθοντας συνάμα υπεύθυνους, δημοκρατικούς και ολοκληρωμένους ανθρώπους.

Πηγή: ΚΥΠΕ