Έπεσαν οι Υπογραφές για την κατασκευή γέφυρας Νατάς - Επισκοπής

Έπεσαν οι Υπογραφές για την κατασκευή γέφυρας Νατάς - Επισκοπής

Η τρίτη κατασκευή γέφυρας που προωθείται τα τελευταία τρία χρόνια

Υπογράφηκαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια για την  κατασκευή της γέφυρας Νατάς - Επισκοπής επί του ποταμού Έζουσα στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου από την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου και την Μαρία Χαραλαμπίδη της επιτυχούσας εργοληπτικής εταιρείας.

Όπως ανέφερε η Έπαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου στόχος του έργου είναι η κατασκευή δρόμου και γέφυρας μεταξύ Επισκοπής - Νατάς επί του Ποταμού Έζουσας της Επαρχίας Πάφου ώστε να δημιουργηθεί μια ασφαλής πρόσβαση των χρηστών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια πολυομβρίας, περιλαμβανομένης της ορθής σύνδεσης του έργου και του ελεύθερου χώρου με τους εφαπτόμενους δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επ.προσφύγων: Συζήτησε τα προβλήματα των παθόντων

Το έργο πρόσθεσε, αφορά την κατασκευή γέφυρας συνολικού μήκους 22 μέτρων, συνολικού πλάτους 8,92 μέτρων και ύψους 2,50 μέτρων. Επιπλέον θα διαμορφωθεί το εφαπτόμενο οδικό δίκτυο
.
Το έργο αναμένεται να στοιχίσει €318.461,54 πλέον ΦΠΑ και προβλέπεαι όπως οι εργασίες είναι διάρκειας τριών μηνών.

Ανέφερε πως η γέφυρα θα διευκολύνει τη διακίνηση κατοίκων παραποτάμιων κοινοτήτων, γεωργών και γεωργικών προϊόντων , καθώς και μεγάλων οχημάτων όπως για παράδειγμα πυροσβεστικών σε περίπτωση άμεσης ανάγκης. 

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Η υπογραφή των συμβολαίων έγινε στην παρουσία του προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Επισκοπής Χαράλαμπου Χαραλάμπους και του Ανώτερου Πολιτικού Μηχανικού της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου Νεόφυτου Λαζάρου.

Η προωθούμενη γέφυρα εντάσσεται στο πρόγραμμα για 9 συνολικά γεφύρια στους τρεις κύριους ποταμούς της Επαρχίας Πάφου.

Πρόκειται για την τρίτη κατασκευή γέφυρας που προωθείται τα τελευταία τρία χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ